STRELICIA - அளவு


 
தேர்ந்தெடுக்கப்பட்ட மொழியில் மருந்து விவரங்கள் கிடைக்கவில்லை, அசல் உரை காட்டப்படும்

மருந்தின் அளவு: Strelicia Film-coated tablet


பொதுவான: desogestrel and estrogen
செயலில் உள்ள பொருள்: desogestrel, ethinylestradiol
மாற்று: Adele, Arnette, Bellvalyn, Gaia, Marvelon, Mercilon, Natalya, Novynette, Regisha, Regulon, Sinela
ஏடிசி குழு: G03AA09 - desogestrel and estrogen
செயலில் உள்ள பொருள் உள்ளடக்கம்: 0,15MG/0,02MG, 0,15MG/0,03MG
படிவங்கள்: Film-coated tablet
Balení: Blister
Obsah balení: 13X21 IV
Způsob podání: prodej na lékařský předpis


Vždy užívejte tento přípravek přesně podle pokynů svého lékaře. Pokud si nejste jistá, poraďte se se svým lékařem nebo lékárníkem.

Doporučená dávka je1 tableta denně, dle potřeby s trochou vody. Tablety byste měla užívat každý den v přibližně stejnou dobu.

Blistr obsahuje 21 tablet. U každé tablety je vytištěn den v týdnu – v tomto dni byste ji měla užít. Například když s užíváním začínáte ve středu, vezměte si tabletu, u které je vytištěno „St“. Potom pokračujte ve směru šipky na blistru, dokud nevyužíváte všech 21 tablet.

Potom 7 dnů tablety neužívejte. Během této 7denní přestávky bez užívání tablet by mělo začít krvácení. Toto tak zvané krvácení z vysazení obvykle začíná ve 2. nebo 3. dnu týdenní přestávky.

Po 7 dnech bez užívání tablet začněte užívat tablety z nového blistru, i v případě, že krvácení neskončilo. Vždy začínejte stejný den v týdnu a ke krvácení z vysazení by mělo docházet každý měsíc ve stejných dnech.

Jestliže přípravek Strelicia užíváte tímto způsobem, jste proti otěhotnění chráněna i během 7 dnů, ve kterých tablety neužíváte.

Kdy začít s užíváním z prvního blistru

 jestliže jste v předchozím měsíci neužívala antikoncepci s obsahem hormonů

Začněte přípravek Strelicia užívat první den cyklu. To je první den Vaší menstruace. Pak budete hned chráněna proti početí.

Můžete také začít 2. až 5. den cyklu. V takovém případě však musíte po dobu 7 dnů při pohlavním styku používat doplňkovou ochranu, např. kondom.

 přechod z jiné kombinované antikoncepční pilulky nebo kombinovaného vaginálního kroužku nebo náplasti

Přípravek Strelicia můžete začít užívat nejlépe v den následující po užití poslední tablety obsahující účinnou látku z Vašeho předchozího antikoncepčního přípravku. Nejpozději však musíte začít v den následující po obvyklé přestávce bez užívání tablet, příp. v den následující po užití poslední neúčinné tablety z Vašeho předchozího antikoncepčního přípravku. Přecházíte-li na přípravek Strelicia z vaginálního kroužku nebo náplasti, můžete přípravek Strelicia začít užívat nejlépe v den odstranění kroužku nebo náplasti, ale nejpozději v den, kdy by měla být provedena další aplikace.

 přechod z pilulek, injekcí nebo implantátu obsahujících pouze progestagen nebo z intrauterinního systému

Z antikoncepčních pilulek obsahujících pouze progestagen můžete přejít kterýkoli den a užívání přípravku Strelicia zahájit v den následující po dni, kdy jste naposledy užila předchozí přípravek. Z implantátu nebo intrauterinního systému můžete přejít v den jeho odstranění, z injekčního přípravku v den, kdy by měla být aplikována další injekce. Ve všech těchto případech však musíte po dobu prvních 7 dnů užívání tablet při pohlavním styku používat doplňkovou ochranu, např. kondom.

 po potratu

Řiďte se podle pokynů svého lékaře.

 po porodu

Přípravek Strelicia můžete začít užívat mezi 21. až 28. dnem po porodu. Jestliže začnete později než 28. den, používejte po dobu prvních 7 dnů užívání přípravku Strelicia při pohlavním styku doplňkovou ochranu, např. kondom. Jestliže jste před znovuzahájením užívání přípravku Strelicia měla pohlavní styk, ujistěte se, že nejste těhotná nebo vyčkejte do příštího menstruačního krvácení.

Jestliže kojíte, řiďte se pokyny uvedenými v bodu 2 pod nadpisem „Těhotenství a kojení“.

Nejste-li si jistá, kdy máte s užíváním začít, poraďte se svým lékařem.

Jestliže jste užila více přípravku Strelicia, než jste měla

Nejsou zprávy o závažných škodlivých následcích po užití většího množství přípravku Strelicia. Užijete-li najednou několik tablet, může se dostavit nevolnost nebo zvracení. U mladých dívek může dojít k poševnímu krvácení. Jestliže jste užila nadměrné množství přípravku Strelicia nebo pokud jste zjistila, že ho omylem požilo dítě, poraďte se se svým lékařem nebo lékárníkem.

Jestliže jste zapomněla užít přípravek Strelicia

 užití tablety opožděné o méně než 12 hodin

Ochrana proti početí není snížena. Užijte tabletu, jakmile si vzpomenete a potom pokračujte v užívání tablet v obvyklou dobu.

 užití tablety opožděné o více než 12 hodin

Ochrana proti početí může být snížena. Čím víc tablet vynecháte, tím víc je snížena ochrana proti početí.

Riziko neúplné ochrany proti početí je největší, když zapomenete užít tabletu na začátku nebo na konci blistru. Měla byste proto dodržovat následující pravidla:

Více vynechaných tablet z jednoho blistru

Kontaktujte svého lékaře.

Jedna vynechaná tableta v 1. týdnu

Tabletu, kterou jste zapomněla užít, užijte, jakmile si vzpomenete, a to i tehdy, jestliže to znamená, že užijete dvě tablety ve stejnou dobu. Potom užívejte tablety v obvyklých termínech a po dobu příštích 7 dnů používejte doplňkovou ochranu, např. kondom.

Jestliže jste měla pohlavní styk v týdnu před vynecháním tablety nebo jste zapomněla začít včas užívat tablety z nového blistru, kontaktujte svého lékaře. Musíte mít na paměti, že existuje riziko otěhotnění.

Jedna vynechaná tableta ve 2. týdnu

Tabletu, kterou jste zapomněla užít, užijte, jakmile si vzpomenete, a to i tehdy, jestliže to znamená, že užijete dvě tablety ve stejnou dobu. Potom užívejte tablety v obvyklých termínech. Ochrana proti početí není snížená a nemusíte používat doplňkovou ochranu.

Jedna vynechaná tableta ve 3. týdnu

Můžete si vybrat ze dvou možností:

a) Tabletu, kterou jste zapomněla užít, užijte, jakmile si vzpomenete, a to i tehdy, jestliže to znamená, že užijete dvě tablety ve stejnou dobu. Potom užívejte tablety v obvyklých termínech. Místo přestávky bez užívání tablet začněte po využívání blistru hned další den užívat tablety z následujícího blistru.

S největší pravděpodobností se u Vás dostaví krvácení z vysazení po využívání druhého blistru. V průběhu užívání tablet z druhého blistru se však u Vás mohou objevit kapky nebo skvrny krve (špinění) nebo krvácení z průniku.

b) Můžete také přestat tablety užívat a rovnou udělat 7 dnů přestávku bez užívání tablet. Zaznamenejte si den, ve kterém jste zapomněla užít tabletu. Budete-li chtít začít užívat tablety z nového blistru v tom dni v týdnu, na který jste zvyklá, zkraťte přestávku bez užívání tablet na méně než 7 dnů.

Budete-li postupovat podle jednoho z výše uvedených dvou doporučení, zůstanete chráněna před početím.

Jestliže jste vynechala užití tablet(y) a nedostaví-li se u Vás krvácení v první přestávce bez užívání tablet, můžete být těhotná. Dříve než začnete užívat tablety z dalšího blistru, musíte kontaktovat svého lékaře.

Zvracení nebo závažný průjem

Zvracení do 3-4 hodin po užití tablety nebo závažný průjem snižuje vstřebávání účinných látek do Vašeho těla. Situace je podobná, jako když zapomenete užít tabletu. Po zvracení nebo průjmu musíte užít jinou tabletu z náhradního blistru, jak nejdříve je to možné. Pokud je to možné, užijte ji do 12 hodin od doby, kdy jste ji měla užít normálně. Není-li to možné nebo uplynulo víc než 12 hodin, řiďte se podle pokynů uvedených pod nadpisem „Jestliže jste zapomněla užít přípravek Strelicia“.

Oddálení menstruace

I když se to nedoporučuje, můžete své krvácení z vysazení oddálit tím, že po využívání blistrového balení neuděláte přestávku bez užívání tablet přípravku, nýbrž začnete hned užívat další balení. V užívání můžete pokračovat tak dlouho, jak si přejete, avšak maximálně do využívání tablet z druhého blistru. Během užívání

tablet z tohoto druhého blistru se u Vás mohou objevit kapky nebo skvrny krve (špinění) nebo krvácení z průniku. Po obvyklé 7denní přestávce bez užívání tablet pak pokračujte užívání z dalšího blistru.

Než se rozhodnete oddálit svou menstruaci, můžete se poradit se svým lékařem.

Změna prvního dne menstruace

Den začátku krvácení z vysazení můžete změnit tím, že zkrátíte přestávku bez užívání tablet, ale nikdy ne tak, že byste ji prodloužila! Například: Vaše přestávka bez užívání tablet začíná v pátek, a Vy byste to chtěla změnit na úterý – o 3 dny dříve. V takovém případě začněte užívat tablety z nového blistru o 3 dny dříve než obvykle.

Uděláte-li velmi krátkou přestávku bez užívání tablet – 3 dny nebo méně – krvácení se nemusí dostavit. Potom se u Vás mohou objevit kapky nebo skvrny krve (špinění) nebo krvácení z průniku.

Nejste-li si jistá, jak postupovat, poraďte se se svým lékařem.

Jestliže jste přestala užívat přípravek Strelicia

Přípravek Strelicia můžete přestat užívat, kdykoli budete chtít.

Pokud nechcete otěhotnět, poraďte se se svým lékařem o jiných vhodných metodách ochrany proti početí. Přejete-li si otěhotnět, přestaňte přípravek Strelicia užívat a vyčkejte na menstruaci, než začnete zkoušet otěhotnět. Budete moci snáze vypočítat očekávané datum porodu.

Dospívající

O účinnosti a bezpečnosti u dospívajících mladších 18 roků nejsou k dispozici žádné údaje.

Máte-li jakékoli další otázky týkající se užívání tohoto přípravku, zeptejte se svého lékaře nebo lékárníka.

4.
எங்கள் மருந்தகத்தில் இருந்து எங்கள் சலுகையில் தயாரிப்புகளின் தேர்வு


கடைசியாக தேடிய சொற்கள்

திட்டம் பற்றி

இடைவினைகள், பக்க விளைவுகள் மற்றும் மருந்து விலைகள் மற்றும் அவற்றின் மாற்றுகளின் மட்டத்தில் போதை மருந்து ஒப்பீடுகளின் நோக்கத்திற்காக இலவசமாக கிடைக்கக்கூடிய வணிக சாரா திட்டம்.

கடைசியாக தேடிய சொற்கள்

மேலும் தகவல்