SIMVACARD - அளவு


 
தேர்ந்தெடுக்கப்பட்ட மொழியில் மருந்து விவரங்கள் கிடைக்கவில்லை, அசல் உரை காட்டப்படும்

மருந்தின் அளவு: Simvacard Film-coated tablet


பொதுவான: simvastatin
செயலில் உள்ள பொருள்: simvastatin
மாற்று: Apo-simva 10, Apo-simva 20, Apo-simva 40, Corsim 10, Corsim 20, Corsim 40, Simvastatin aurovitas, Simvastatin mylan, Simvastatin-ratiopharm, Simvax 20, Vasilip 10, Vasilip 20, Vasilip 40, Zocor, Zocor forte
ஏடிசி குழு: C10AA01 - simvastatin
செயலில் உள்ள பொருள் உள்ளடக்கம்: 10MG, 20MG, 40MG
படிவங்கள்: Film-coated tablet
Balení: Blister
Obsah balení: 28
Způsob podání: prodej na lékařský předpis


). Simvastatin nebyl hodnocen na dětech mladších než 10 let. Více informací Vám poskytne Váš lékař.

Další léčivé přípravky a přípravek Simvacard

Informujte svého lékaře nebo lékárníka o všech lécích, které užíváte, které jste v nedávné době užíval(a) nebo které možná budete užívat.

Je zvláště důležité, abyste svého lékaře informoval(a), pokud užíváte léčivý přípravek (léčivé přípravky) s kteroukoli z následujících léčivých látek. Užívání přípravku Simvacard s kterýmkoli z těchto léčivých přípravků může zvýšit riziko svalových problémů (některé z nich již byly uvedeny výše v části „Neužívejte přípravek Simvacard”).

 Pokud potřebujete užívat kyselinu fusidovou perorálně (ústy) k léčbě bakteriální infekce, budete muset dočasně přerušit léčbu tímto léčivým přípravkem. Váš lékař Vám sdělí, kdy bude bezpečné v léčbě přípravkem Simvacard znovu pokračovat. Užívání přípravku Simvacard s kyselinou fusidovou může vzácně vést ke svalové slabosti, bolesti nebo citlivosti svalů (příznaky tzv. rhabdomyolýzy). Více informací o rhabdomyolýze viz bod 4.
 cyklosporin (často používaný u pacientů po transplantaci orgánů),
 danazol (umělý hormon používaný k léčbě endometriózy, což je stav, kdy sliznice dělohy vyrůstá mimo dělohu),
 léčivé přípravky s léčivými látkami jako itrakonazol, ketokonazol, flukonazol, posakonazol nebo vorikonazol (používané k léčbě plísňových infekcí),
 fibráty s léčivou látkou jako je gemfibrozil a bezafibrát (léky snižující cholesterol),
 erythromycin, klarithromycin nebo telithromycin (používané k léčbě bakteriálních infekcí),
 inhibitory HIV-proteázy, jako je indinavir, nelfinavir, ritonavir a sachinavir (používané k léčbě AIDS),
 antivirotika na hepatitidu typu C, jako je boceprevir, telaprevir, elbasvir nebo grazoprevir (používané k léčbě infekce virem hepatitidy C),
 nefazodon (používaný k léčbě depresí),
 léčivé přípravky obsahující léčivou látku kobicistat,
 amiodaron (používaný k léčbě nepravidelného srdečního rytmu),
 verapamil, diltiazem nebo amlodipin (používané k léčbě vysokého krevního tlaku, bolesti na hrudi související se srdečním onemocněním nebo jinými srdečními stavy),
 lomitapid (používaný k léčbě závažných a vzácných genetických poruch souvisejících s cholesterolem),
 kolchicin (používaný k léčbě dny).

Stejně jako u výše uvedených léků, informujte svého lékaře nebo lékárníka, pokud užíváte nebo jste v nedávné době užíval(a) jakékoli jiné léky, včetně léků, které jsou dostupné bez lékařského předpisu. Zejména svého lékaře informujte, pokud užíváte léčivý přípravek (přípravky) s kteroukoli z následujících léčivých látek:

 léčivé přípravky s léčivou látkou zabraňující srážení krve jako je warfarin, fenprokumon nebo acenokumarol (antikoagulancia),
 fenofibrát (používaný také ke snížení cholesterolu),
 niacin (používaný také ke snížení cholesterolu),
 rifampicin (používaný k léčbě tuberkulózy).

Informujte také jakéhokoliv lékaře, který Vám bude předepisovat nový lék, o tom, že užíváte přípravek Simvacard.

Přípravek Simvacard s jídlem a pitím

Grapefruitová šťáva obsahuje jednu nebo více složek, které mění metabolismus některých léků včetně přípravku Simvacard. Konzumaci grapefruitové šťávy je nutno se vyhnout.

Těhotenství a kojení

Pokud jste těhotná nebo kojíte, domníváte se, že můžete být těhotná, nebo plánujete otěhotnět, poraďte se se svým lékařem nebo lékárníkem dříve, než začnete tento přípravek užívat.

Pokud otěhotníte během užívání přípravku Simvacard, ihned jej přestaňte užívat a obraťte se na svého lékaře. Přípravek Simvacard neužívejte, pokud kojíte, protože není známo, zda se tento lék nevylučuje do mateřského mléka.

Poraďte se se svým lékařem nebo lékárníkem dříve, než začnete užívat jakýkoliv lék.

Řízení dopravních prostředků a obsluha strojů

Nepředpokládá se, že by přípravek Simvacard měl vliv na Vaši schopnost řídit nebo obsluhovat stroje. Je však nutno vzít v úvahu, že někteří lidé mají po užití přípravku Simvacard závrať.

Přípravek Simvacard obsahuje laktózu

Tablety přípravku Simvacard obsahují cukr nazývaný laktóza. Pokud Vám Váš lékař řekl, že nesnášíte některé cukry, poraďte se se svým lékařem, než začnete tento léčivý přípravek užívat.

3. Jak se přípravek Simvacard užívá

Váš lékař určí, jaká síla tablety je pro Vás vhodná podle Vašeho stavu, Vaší současné léčby a stupně Vašeho osobního rizika.

Vždy užívejte tento přípravek přesně podle pokynů svého lékaře. Pokud si nejste jistý(á) poraďte se se svým lékařem nebo lékárníkem.

Během užívání přípravku Simvacard musíte dále dodržovat dietu snižující cholesterol.

Dávkování:

Doporučená dávka přípravku Simvacard je 5 mg, 10 mg, 20 mg, 40 mg nebo 80 mg užitá perorálně (ústy) jednou denně.

Dospělí:

Obvyklá počáteční dávka je 10, 20 nebo v některých případech 40 mg denně. Váš lékař Vám může upravit dávkování nejdříve po 4 týdnech na maximální hodnotu 80 mg denně. Neužívejte více než 80 mg denně.

Váš lékař může předepsat nižší dávku, zejména pokud užíváte některé léčivé přípravky uvedené výše nebo máte určité onemocnění ledvin.

80mg dávka se doporučuje pouze dospělým pacientům s velmi vysokými hladinami cholesterolu a s vysokým rizikem problémů se srdečním onemocněním, u nichž se nedosáhlo požadované hladiny cholesterolu při nižších dávkách.

Použití u dětí a dospívajících:

Pro děti (10 - 17 let věku) je doporučená počáteční dávka 10 mg denně večer. Maximální doporučená dávka je 40 mg denně.

Způsob podání:

Přípravek Simvacard užívejte večer. Můžete jej užívat s jídlem nebo bez jídla. Užívejte přípravek Simvacard, dokud Vám lékař neřekne, že máte přestat.

Pokud lékař předepsal přípravek Simvacard spolu s jiným léčivým přípravkem ke snižování cholesterolu obsahujícím sekvestrant žlučových kyselin, musíte přípravek Simvacard užívat alespoň 2 hodiny před nebo 4 hodiny po užití sekvestrantu žlučových kyselin.

Tabletu lze rozdělit na stejné dávky.

Jestliže jste užil(a) více přípravku Simvacard než jste měl(a)

Obraťte se prosím na svého lékaře nebo lékárníka.

Jestliže jste zapomněl(a) užít přípravek Simvacard

Nezdvojnásobujte následující dávku, abyste nahradil(a) vynechanou tabletu. Jednoduše další den užijte obvyklé množství přípravku Simvacard v obvyklou dobu.

Jestliže jste přestal(a) užívat přípravek Simvacard

Informujte svého lékaře nebo lékárníka, protože Váš cholesterol se může opět zvýšit.

Máte-li jakékoli další otázky týkající se užívání tohoto přípravku, zeptejte se svého lékaře nebo lékárníka.

எங்கள் மருந்தகத்தில் இருந்து எங்கள் சலுகையில் தயாரிப்புகளின் தேர்வு


கடைசியாக தேடிய சொற்கள்

திட்டம் பற்றி

இடைவினைகள், பக்க விளைவுகள் மற்றும் மருந்து விலைகள் மற்றும் அவற்றின் மாற்றுகளின் மட்டத்தில் போதை மருந்து ஒப்பீடுகளின் நோக்கத்திற்காக இலவசமாக கிடைக்கக்கூடிய வணிக சாரா திட்டம்.

கடைசியாக தேடிய சொற்கள்

மேலும் தகவல்