SCHERZA - அளவு


 
தேர்ந்தெடுக்கப்பட்ட மொழியில் மருந்து விவரங்கள் கிடைக்கவில்லை, அசல் உரை காட்டப்படும்

மருந்தின் அளவு: Scherza Tablet


பொதுவான: levonorgestrel
செயலில் உள்ள பொருள்: levonorgestrel
மாற்று: Afternor, Egianti, Emergana, Escapelle, Levonorgestrel zentiva, Navela, Nopregy, Nulsora, Postinor, Postinor-2, Ramonna
ஏடிசி குழு: G03AD01 - levonorgestrel
செயலில் உள்ள பொருள் உள்ளடக்கம்: 1,5MG
படிவங்கள்: Tablet
Balení: Blister
Obsah balení: 1
Způsob podání: prodej bez receptu (volný prodej)


Vždy užívejte tento přípravek přesně v souladu s příbalovou informací nebo podle pokynů svého lékaře nebo lékárníka. Pokud si nejste jistá, poraďte se se svým lékařem nebo lékárníkem.

Tabletu užijte co nejdříve, nejlépe do 12 hodin, ale ne později než do 72 hodin (3 dnů) po nechráněném pohlavním styku. Přípravek Scherza 1,5 mg můžete užít kdykoli během menstruačního cyklu za předpokladu, že již nejste těhotná nebo si myslíte, že nemůžete být těhotná.

Tabletu nežvýkejte, ale polkněte tabletu celou a zapijte ji vodou. S užitím tablety neotálejte. Tableta je tím účinnější, čím dříve od nechráněného pohlavního styku ji užijete.

Pokud užíváte jeden z léků, které mohou zabránit správnému účinku přípravku Scherza 1,5 mg (viz bod výše „Další léčivé přípravky a přípravek Scherza 1,5 mg ”) nebo pokud jste jeden z těchto léků v posledních 4 týdnech užívala, může být přípravek Scherza 1,5 mg méně účinný. Váš lékař Vám může předepsat jiný typ nouzové antikoncepce (nehormonální), tj. nitroděložní tělísko s mědí (Cu-IUD). Pokud to není Vaše volba nebo pokud nemůžete ihned navštívit svého lékaře, můžete užít dvojnásobnou dávku přípravku Scherza 1,5 mg (tj. užít 2 tablety najednou ve stejnou dobu).

Pokud již užíváte pravidelnou metodu antikoncepce, jako jsou antikoncepční tablety, můžete pokračovat v jejich užívání v obvyklou dobu. Pokud do tří hodin od užití tablety zvracíte, měla byste okamžitě užít další tabletu. Pro získání další tablety se obraťte na svého lékaře nebo lékárníka.

Po užití nouzové antikoncepce byste až do další menstruace měla používat lokální antikoncepční metodu (kondom, spermicidy, cervikální pesar). Pokud po použití přípravku Scherza 1,5 mg proběhl další nechráněný styk (i tehdy, pokud je to v průběhu téhož menstruačního cyklu), tableta již nebude mít antikoncepční účinek a je zde znovu riziko otěhotnění. V případě, že se nedostaví v příštím období bez užívání tablet menstruační krvácení, měla byste si provést těhotenský test k vyloučení těhotenství a vyhledat svého lékaře.

Váš lékař Vás může také informovat o dlouhodobých metodách antikoncepce, které jsou v prevenci otěhotnění účinnější.

Použití u dětí

Přípravek Scherza 1,5 mg není určený pro použití před prvním menstruačním krvácením (první menstruací).

Váš další menstruační cyklus po užití přípravku Scherza 1,5 mg Po užití přípravku Scherza 1,5 mg bude Váš menstruační cyklus obvykle normální a začne v obvyklý den; nicméně někdy to může být o několik dní později nebo dříve. Pokud se menstruace o více než 5 dní opozdí nebo jestliže se v době očekávané menstruace dostaví "neobvyklé" krvácení nebo pokud se domníváte, že můžete být těhotná, zkontrolujte možnost otěhotnění těhotenským testem. Otěhotníte-li po užití tohoto přípravku, je důležité, abyste vyhledala svého lékaře.

Jestliže jste užila více přípravku Scherza 1,5 mg, než jste měla

U tohoto přípravku nebyla prokázána žádná akutní toxicita nebo závažné škodlivé účinky v případě užití více dávek. Nicméně se můžete cítit špatně, může Vám být nevolno (zvracení), můžete krvácet z pochvy. Měla byste vyhledat svého lékaře nebo lékárníka s prosbou o radu. Máte-li jakékoli další otázky, týkající se užívání tohoto přípravku, zeptejte se svého lékaře, lékárníka nebo zdravotní sestry.

எங்கள் மருந்தகத்தில் இருந்து எங்கள் சலுகையில் தயாரிப்புகளின் தேர்வு


கடைசியாக தேடிய சொற்கள்

திட்டம் பற்றி

இடைவினைகள், பக்க விளைவுகள் மற்றும் மருந்து விலைகள் மற்றும் அவற்றின் மாற்றுகளின் மட்டத்தில் போதை மருந்து ஒப்பீடுகளின் நோக்கத்திற்காக இலவசமாக கிடைக்கக்கூடிய வணிக சாரா திட்டம்.

கடைசியாக தேடிய சொற்கள்

மேலும் தகவல்