APO-TRAMADOL/PARACETAMOL - Интеракције


 
Детаљи о дроги нису доступни на изабраном језику, приказује се оригинални текст

Интеракција лека: Apo-tramadol/paracetamol Film-coated tablet


Општи: tramadol and paracetamol
Активна супстанца: tramadol hydrochloride, paracetamol
Алтернатива: Doreta, Doreta prolong, Foxis, Maratia, Medracet, Palgotal, Partramec, Tramadol/paracetamol accord, Tramadol/paracetamol actavis, Tramadol/paracetamol medreg, Tramadol/paracetamol teva, Tramylpa, Tutus, Zaldiar, Zaldiar effervescens
АТЦ група: N02AJ13 - tramadol and paracetamol
Садржај активне супстанце: 37,5MG/325MG
Обрасци: Film-coated tablet
Balení: Blister
Obsah balení: 90
Způsob podání: prodej na lékařský předpis


Neužívejte přípravek Apo-Tramadol/Paracetamol

- jestliže jste alergický(á) na tramadol hydrochlorid, paracetamol nebo na kteroukoli pomocnou látku tohoto přípravku (uvedenou v bodě 6).
- při akutní otravě alkoholem, léky na spaní, léky proti bolesti nebo jinými psychotropními léky
- (léky ovlivňující náladu a emoce).
- jestliže užíváte inhibitory MAO (určité léky používané k léčbě deprese nebo Parkinsonovy choroby) nebo jste je užíval(a) v posledních 14 dnech před léčbou tímto přípravkem.
- jestliže trpíte závažnou poruchou jater.
- jestliže máte epilepsii, která není dostatečně zvládána vaší současnou léčbou.

Upozornění a opatření

Před užitím přípravku Apo-Tramadol/Paracetamol se poraďte se svým lékařem nebo lékarníkem, jestliže:

- užíváte jiné léky, které obsahují paracetamol nebo tramadol hydrochlorid;
- máte problémy s játry nebo onemocnění jater nebo si všimnete, že vaše oči a kůže žloutnou. To
- může být příznakem žloutenky nebo problémů se žlučovými cestami.
- máte potíže s ledvinami;
- máte vážné potíže s dýcháním, např. astma nebo závažné plicní problémy;
- máte epilepsii nebo jste již měl/a záchvaty nebo křeče;
- jste v nedávné době utrpěl(a) úraz hlavy, šok nebo jste měl/a úporné bolesti hlavy spojené se zvracením;
- jste závislý(á) na některých lécích, včetně léků proti bolesti, např. morfinu;
- užíváte jiné léky proti bolesti, které obsahují buprenorfin, nalbufin nebo pentazocin;
- máte dostat anestetika. Řekněte svému lékaři nebo stomatologovi, že užíváte tento lék.

Jestliže se vás v minulosti týkal kterýkoli z výše uvedených bodů, nebo se Vás týká v době, kdy užíváte přípravek Apo-Tramadol/Paracetamol, ujistěte se, že váš lékař o tom ví. Lékař pak může rozhodnout, zda je vhodné v léčbě pokračovat.

Další léčivé přípravky a přípravek Apo-Tramadol/Paracetamol

Informujte svého lékaře nebo lékárníka o všech lécích, které užíváte, které jste v nedávné době užíval(a) nebo které možná budete užívat.

Důležité: Tento léčivý přípravek obsahuje paracetamol a tramadol hydrochlorid. Upozorněte svého lékaře, pokud užíváte jakýkoli jiný lék obsahující paracetamol nebo tramadol, abyste nepřekročil(a) maximální denní dávku.

Nesmíte užívat přípravek Apo-Tramadol/Paracetamol spolu s inhibitory monoaminooxidázy (IMAO) (viz bod 2 „Neužívejte přípravek Apo-Tramadol/Paracetamol ”).

Informujte lékaře, jestliže užíváte kterýkoli z následujících léků, neboť přípravek Apo- Tramadol/Paracetamol se nedoporučuje současně užívat s:

- karbamazepinem (běžně užívaný k léčbě epilepsie nebo některých typů bolesti, jako jsou těžké záchvaty bolesti lícního nervu).
- buprenorfinem, nalbufinem nebo pentazocinem (léky proti bolesti opioidního typu). Jejich účinek na odstranění bolesti může být snížen.

Jestliže užíváte kterýkoli z následujících léků, informujte svého lékaře, neboť existuje zvýšené riziko nežádoucích účinků:

- léky, které mohou způsobit křeče (záchvaty), jako například některá antidepresiva a antipsychotika. Při současném užívání přípravku Apo-Tramadol/Paracetamol se může zvyšovat riziko záchvatu. Váš lékař vám sdělí, jestli je pro vás užívání přípravku Apo-Tramadol/Paracetamol vhodné.
- určitá antidepresiva. Apo-Tramadol/Paracetamol se může s těmito léky vzájemně ovlivňovat a mohou se u vás vyskytnout symptomy, jako jsou mimovolné, rytmické záškuby svalstva, včetně svalů, které ovládají pohyb očí, dále pak nadměrné pocení, třes, přehnané reflexy, zvýšené svalové napětí, tělesná teplota nad 38 °C.
- uklidňující léky, prášky na spaní, jiné léky proti bolesti, jako je morfium a kodein (používá se také proti kašli), baklofen (svalové relaxans), léky na snížení krevního tlaku, antidepresiva nebo protialergické léky. Můžete se cítit otupělí nebo mít pocit na omdlení. Pokud se to stane, informujte svého lékaře.
- warfarin nebo fenprokumon (na ředění krve). Účinnost těchto léků může být pozměněna a může se vyskytnout krvácení. Jakékoli vleklé nebo nečekané krvácení neprodleně oznamte svému lékaři.

Jestliže užíváte kterýkoli z níže uvedených léků, oznamte to svému lékaři, neboť tyto léky mění účinek přípravku Apo-Tramadol/Paracetamol:

- metoklopramid, domperidon nebo ondansetron (léky používané proti nucení na zvracení a zvracení),
- kolestyramin (lék snižující cholesterol v krvi),
- ketokonazol nebo erytromycin (léky proti infekci).

Váš lékař vám řekne, které léky se mohou bezpečně užívat s přípravkem Apo-Tramadol/Paracetamol.

Užívání přípravku Apo-Tramadol/Paracetamol s jídlem, pitím a alkoholem

Apo-Tramadol/Paracetamol se může užívat s jídlem nebo nezávisle na jídle.

Během užívání přípravku Apo-Tramadol/Paracetamol nepijte alkohol, protože může způsobit zvýšenou ospalost.

Těhotenství a kojení

Jelikož přípravek Apo-Tramadol/Paracetamol obsahuje tramadol, neměl by se v těhotenství užívat. Pokud otěhotníte v průběhu léčby přípravkem Apo-Tramadol/Paracetamol, poraďte se se svým lékařem nebo lékárníkem před tím, než budete užívat další tablety.

Malé množství tramadol hydrochloridu přechází do mateřského mléka. Proto by se tento lék neměl užívat během kojení.

Pokud jste těhotná nebo kojíte, domníváte se, že můžete být těhotná, nebo plánujete otěhotnět, poraďte se se svým lékařem nebo lékárníkem dříve, než začnete tento přípravek užívat.

Kojení

Tramadol se vylučuje do mateřského mléka. Z tohoto důvodu byste neměla Apo-Tramadol/Paracetamol užít během kojení více než jednou. Pokud užijete Apo-Tramadol/Paracetamol více než jednou, měla byste přestat kojit.

Řízení dopravních prostředků a obsluha strojů

Jestliže při užívání přípravku Apo-Tramadol/Paracetamol pociťujete únavu nebo závratě, neřiďte dopravní prostředky ani neobsluhujte žádné přístroje či stroje.

Слични или алтернативни производи


Последњи тражени појмови

О пројекту

Слободно доступан некомерцијални пројекат у сврху лаичних поређења дрога на нивоу интеракција, нуспојава као и цена лекова и њихових алтернатива

Последњи тражени појмови

Више информација