ZENARO - Interações


 
Detalhes do medicamento não estão disponíveis no idioma selecionado, o texto original é exibido

Interação Medicamentosa: Zenaro Film-coated tablet


Genérico: levocetirizine
Substância ativa: levocetirizin-dihydrochlorid
Alternativas: Alergimed, Analergin neo, Cezera, Levocetirizin actavis, Levocetirizin cipla, Levocetirizin dr.max, Volnostin, Voyacyn, Xyzal
Grupo ATC: R06AE09 - levocetirizine
Teor de substância ativa: 0,5MG/ML, 5MG
Formulários: Syrup, Film-coated tablet
Balení: Blister
Obsah balení: 20 I
Způsob podání: prodej na lékařský předpis


Neužívejte přípravek Zenaro
- jestliže jste alergický(á) na levocetirizin-dihydrochlorid, na cetirizin, hydroxyzin nebo na přípravky obsahující látky s podobnou chemickou strukturou (deriváty piperazinu) nebo na kteroukoli další složku tohoto přípravku (uvedenou v bodě 6),
- jestliže máte závažnou poruchu funkce ledvin (závažné selhání ledvin s clearance kreatininu pod 10 ml/min).

Upozornění a opatření

Před užitím přípravku Zenaro se poraďte se svým lékařem a lékárníkem, jestliže je u Vás pravděpodobnost, že nebudete schopný(á) vyprázdnit močový měchýř (například při poranění míchy nebo zvětšené prostatě).

Jestliže je u Vás plánováno testování na alergie, zeptejte se svého lékaře, zda máte přestat užívat přípravek Zenaro několik dní před testem. Tento lék může ovlivnit výsledky Vašeho testu na alergie.

Děti

Podávání přípravku Zenaro dětem pod 6 let věku se nedoporučuje, protože forma potahovaných tablet nedovoluje úpravu dávkování.

Další léčivé přípravky a přípravek Zenaro

Informujte svého lékaře nebo lékárníka o všech lécích, které užíváte, které jste v nedávné době užíval(a) nebo které možná budete užívat.

Přípravek Zenaro s jídlem, pitím a alkoholem

Při současném užívání přípravku Zenaro s alkoholem nebo s jinými látkami působícími na mozek se doporučuje zvýšená opatrnost. U citlivých pacientů může současné podávání přípravku Zenaro a alkoholu nebo jiných látek působících na mozek způsobit další snížení bdělosti a zhoršení výkonnosti.

Přípravek Zenaro může být užíván s jídlem nebo bez jídla.

Těhotenství, kojení a plodnost Pokud jste těhotná nebo kojíte, domníváte se, že můžete být těhotná, nebo plánujete otěhotnět, poraďte se se svým lékařem nebo lékárníkem dříve, než začnete tento přípravek užívat. Řízení dopravních prostředků a obsluha strojů

Někteří pacienti léčení přípravkem Zenaro mohou pociťovat spavost/ospalost, únavu a vyčerpání. Pokud řídíte nebo obsluhujete stroje, buďte opatrní, dokud nezjistíte, jak na Vás tento přípravek působí. Nicméně, speciální testy prokázaly, že u zdravých osob po podání levocetirizinu v doporučené dávce nedochází k žádné poruše duševní bdělosti, schopnosti rychle reagovat nebo schopnosti řídit.

Přípravek Zenaro obsahuje monohydrát laktosy Pokud Vám Váš lékař sdělil, že nesnášíte některé cukry, obraťte se na svého lékaře dříve, než začnete užívat tento léčivý přípravek.

Produtos similares ou alternativos

Sobre o projeto

Um projeto não comercial disponível gratuitamente para fins de comparação de medicamentos laicos no nível de interações, efeitos colaterais, bem como preços de medicamentos e suas alternativas

Mais informações