FOXIS - Dozavimas


 
Išsami informacija apie vaistą nėra pasirinkta kalba, rodomas originalus tekstas

Vaisto dozavimas: Foxis Film-coated tablet


Bendras: tramadol and paracetamol
Veiklioji medžiaga: paracetamol
Alternatyvos: Apo-tramadol/paracetamol, Doreta, Doreta prolong, Maratia, Medracet, Palgotal, Partramec, Tramadol/paracetamol accord, Tramadol/paracetamol actavis, Tramadol/paracetamol medreg, Tramadol/paracetamol teva, Tramylpa, Tutus, Zaldiar, Zaldiar effervescens
ATC grupė: N02AJ13 - tramadol and paracetamol
Veikliosios medžiagos kiekis: 37,5MG/325MG
Formos: Film-coated tablet
Balení: Blister
Obsah balení: 30 II
Způsob podání: prodej na lékařský předpis


Vždy užívejte tento přípravek přesně podle pokynů svého lékaře. Pokud si nejste jistý(á), poraďte se se svým lékařem nebo lékárníkem.

Doporučená dávka přípravku je:

Dospělí a mladiství (ve věku od 12 let):

- Dávkování se má upravit podle intenzity Vaší bolesti a podle Vaší individuální citlivosti na bolest. Obecně se má použít k odstranění bolesti nejnižší možná dávka přípravku.
- Doporučená počáteční dávka je 1 tableta ráno a 1 tableta večer. Interval mezi dvěma dávkami by neměl být kratší než 6 hodin.
- V případě nutnosti můžete užívat i více tablet za den, nepřekračujte však maximální denní dávku 8 tablet (což představuje 300 mg tramadolu a 2600 mg paracetamolu) a neužívejte žádné další léky obsahující paracetamol nebo tramadol hydrochlorid; mohli byste se předávkovat.

Starší osoby (nad 65 let):

- Můžete užívat obvyklé dávky doporučené pro dospělé a mladistvé.
- U osob starších než 75 let se s ohledem na přítomnost tramadolu doporučuje, aby interval mezi dávkami nebyl kratší než 6 hodin.
- U starších pacientů (nad 75 let) může být prodloužena doba vylučování přípravku. Jestli se Vás to týká, Váš lékař Vám doporučí prodloužení dávkovacího intervalu.

Závažná porucha funkce jater a ledvin (nedostatečnost)/dialyzovaní pacienti

Pacienti se závažnou poruchou funkce jater a/nebo ledvin nesmí léčivý přípravek FOXIS užívat. Jestliže máte mírnou nebo středně závažnou nedostatečnost, Váš lékař Vám může doporučit prodloužení dávkovacího intervalu.

Způsob podání

- Tablety se užívají ústy.
- Polykají se celé a zapíjejí se dostatečným množstvím vody (například 200 ml sklenicí vody). Nemají se lámat ani kousat.

Délka léčby

Neužívejte lék déle, než je naprosto nezbytné.

Pokud je nutné vzhledem k povaze a závažnosti onemocnění lék užívat opakovaně nebo dlouhodobě, budete pečlivě pravidelně sledováni, aby bylo možné posoudit, zda je nutné v léčbě pokračovat. Kdykoliv je to možné, je třeba dlouhodobou léčbu přerušovat přestávkami.

Jestliže jste užil(a) více přípravku FOXIS, než jste měl(a):

- Jestliže jste užil(a) více tablet, než jste měl(a), musíte se okamžitě spojit se svým lékařem nebo s nejbližší pohotovostní službou.
- Při předávkování můžete pociťovat nevolnost, miózu (zúžení zornic), zvracení, anorexii (nechutenství), bolesti břicha, kardiovaskulární kolaps, poruchy vědomí až kóma, křeče a dechový útlum, který může vyústit v zástavu dechu.
- Během 12 – 48 hodin po požití může dojít k poškození jater. Při závažné otravě může selhání jater vést až k závažnému mozkovému onemocnění (encefalopatii), kómatu a smrti. Může nastat akutní selhání ledvin s tubulární nekrózou (rozpadem buněk), a to i když nedošlo k závažnému poškození jater. Byly také zaznamenány případy srdeční arytmie (nepravidelného srdečního tepu) a pankreatitidy (zánětu slinivky břišní).

Jestliže jste zapomněl(a) užít přípravek FOXIS

Jestliže jste zapomněl(a) přípravek užít, můžete zapomenutou dávku vynechat a pokračovat v léčbě zavedeným způsobem, nebo si můžete zapomenutou tabletu vzít, ale než užijete další dávku, musíte 6 hodin počkat.

Nezdvojnásobujte následující dávku, abyste nahradil(a) vynechanou tabletu.

Jestliže jste přestal(a) užívat přípravek FOXIS

Bez porady s lékařem nepřestávejte lék užívat.

Pokud již není léčba zapotřebí, vysazuje se lék postupným snižováním dávky, tak aby se předešlo abstinenčním příznakům.

Máte-li jakékoli další otázky, týkající se užívání tohoto přípravku, zeptejte se svého lékaře nebo lékárníka.

4.
Mūsų vaistinėje siūlomų produktų pasirinkimas


Paskutiniai ieškomi terminai

Apie projektą

Laisvai prieinamas nekomercinis projektas, kurio tikslas yra palyginti narkotikus sąveikos, šalutinio poveikio, taip pat vaistų kainų ir jų alternatyvų lygmeniu.

Paskutiniai ieškomi terminai

Daugiau informacijos