SEVORANE - インタラクション


 
選択された言語で薬の詳細が利用できない場合は、元のテキストが表示されます

薬物相互作用: Sevorane Inhalation solution


ジェネリック: sevoflurane
活性物質: sevofluran
代替案: Sevoflurane baxter, Sojourn
ATCグループ: N01AB08 - sevoflurane
活性物質含有量: 100%
フォーム: Inhalation solution
Balení: Bottle
Obsah balení: 1X250ML II
Způsob podání: prodej na lékařský předpis


Nepoužívejte přípravek SEVORANE - Jestliže jste alergický(á) na léčivou látku sevofluran nebo na kteroukoli další složku tohoto přípravku (uvedenou v bodě 6). - Jestliže se u Vás nebo kteréhokoliv rodinného příslušníka v minulosti vyskytl stav zvaný maligní hypertermie (což je vážný klinický stav, kdy dochází k prudkému vzrůstu tělesné teploty a k vážným svalovým křečím) v průběhu operace. - Jestliže máte obecně kontraindikovanou celkovou anestezii.

Upozornění a opatření

Obecná upozornění:

Stejně jako jiná účinná anestetika může být SEVORANE podáván pouze na vhodně vybavených anesteziologických pracovištích anesteziologem, seznámeným s vlastnostmi a působením přípravku a vyškoleným v péči o anestezovaného pacienta.

Před použitím přípravku SEVORANE se poraďte se svým lékařem nebo anesteziologem. Oznamte svému lékaři, chirurgovi anebo anesteziologovi, pokud Vám nebo Vašemu dítěti bude podán sevofluran, že: - užíváte jakákoliv léčiva. - Vám bylo v minulosti sděleno, že trpíte přecitlivělostí na sevofluran či jiná anestetika. - Vám bylo v minulosti sděleno, že nemůžete dostat celkovou anestezii. - máte poruchu funkce jater nebo se u vás tyto problémy vyskytly v minulosti v souvislosti s celkovou anestezií, obzvláště pokud k tomu došlo v nedávné době. Některá anestetika mohou způsobovat zatížení jater, které může vést až k rozvoji žloutenky (zažloutnutí kůže a bělma očí). - máte maligní hypertermii nebo se u Vás nebo kteréhokoliv rodinného příslušníka v minulosti vyskytl tento stav. - jste náchylný(á) ke vzniku záchvatů (návaly) nebo u Vás momentálně existuje větší riziko jejich vzniku. - máte nebo jste někdy měl(a) prodloužení QT úseku na EKG (prodloužení určitého časového intervalu na EKG) nebo arytmie typu Torsade de pointes (zvláštní typ změny srdečního rytmu), který může být také spojen s prodloužením QT. Zjistilo se, že v některých případech může sevofluran tyto změny vyvolat. - máte poruchu mitochondrií (organely, které se vyskytují v buňkách). - máte sníženou funkci ledvin.
- se ve vzácných případech u Vás či Vašeho dítěte může vyskytnout vzestup hladin draslíku v krvi, který může u Vašeho dítěte vyústit až v poruchy srdečního rytmu a úmrtí během období po operaci.
- máte poruchu mitochondrií (organely, které se vyskytují v buňkách), což je vrozená porucha, která může postihovat některé buňky srdce, mozku nebo ledvin.
- trpíte závažným onemocněním svalů, jako je například Duchennova svalová dystrofie.

Pokud má být sevofluran podán Vašemu dítěti, pak oznamte svému lékaři, chirurgovi nebo anesteziologovi, pokud:

- se u něj vyskytly záchvaty nebo záchvatový stav (návaly), jelikož sevofluran riziko vzniku záchvatů zvyšuje.
- Vaše dítě trpí Pompeho chorobou (onemocnění, při kterém dochází k poškození svalových a nervových buněk), protože sevofluran u něj může vyvolat vznik arytmií, které mohou být vážné.

Další léčivé přípravky a přípravek SEVORANE

Informujte svého lékaře, chirurga nebo anesteziologa o všech lécích, které užíváte, které jste v nedávné době užívali nebo které možná budete užívat.

Lékaře informujte zejména o užívání následujících léků:

- Léčivé přípravky k léčbě nepravidelné srdeční akce (arytmie), např. adrenalin.
- Amfetamin, efedrin – nepřímo působící sympatomimetika.
- Benzodiazepiny, opioidy.
- Léčivé přípravky užívané k léčbě srdečních chorob, např. betablokátory nebo verapamil.
- Izoniazid – lék užívaný k léčbě tuberkulózy.
- Jiná lokální anestetika, protože může dojít ke sčítání toxických účinků těchto léčiv.
- Léky ovliňující centrální nervový systém.
- Svalová myorelaxancia – léčivé přípravky uvolňující svalové křeče.
- Třezalka tečkovaná – lékaře informujte při jejím dlouhodobém užívání.

Těhotenství, kojení a plodnost

Pokud jste těhotná nebo kojíte, domníváte se, že můžete být těhotná, nebo plánujete otěhotnět, poraďte se se svým lékařem nebo anesteziologem dříve, než začnete tento přípravek používat. Není známo, zda je SEVORANE nebo jeho produkty vylučován do mateřského mléka. Doporučuje se však kojení na 48 hodin po podání sevofluranu přerušit a veškeré mateřské mléko, vytvořené v tomto období, zlikvidujte.

Řízení dopravních prostředků a obsluha strojů

Několik dní po celkové anestezii může být oslabena Vaše schopnost věnovat se činnostem vyžadujícím plnou pozornost, jako je řízení motorových vozidel, obsluha nebezpečných strojů nebo činění právních úkonů. Neřiďte ani neobsluhujte stroje bezprostředně po operaci, pokud Vám Váš ošetřující lékař neřekne, že je to pro Vás bezpečné.

薬局からのオファーでの商品の選択

プロジェクトについて

相互作用のレベル、副作用、薬価とその選択肢のレベルでの麻薬比較を目的とした自由に入手可能な非営利プロジェクト

詳細情報