GLIMEPIRID SANDOZ - 投薬量


 
選択された言語で薬の詳細が利用できない場合は、元のテキストが表示されます

薬物の投与量: Glimepirid sandoz Tablet


ジェネリック: glimepiride
活性物質: glimepirid
代替案: Amaryl, Eglymad, Glemid, Glimepirid aurovitas, Glimepirid mylan, Glimepirid-ratiopharm, Glymexan, Medopirid, Oltar
ATCグループ: A10BB12 - glimepiride
活性物質含有量: 1MG, 2MG, 3MG, 4MG
フォーム: Tablet
Balení: Blister
Obsah balení: 90
Způsob podání: prodej na lékařský předpis


Vždy užívejte přípravek Glimepirid Sandoz přesně podle pokynů svého lékaře. Pokud si nejste jistý(á), poraďte se se svým lékařem nebo lékárníkem.

Užívání přípravku Glimepirid Sandoz  přípravek se polyká bezprostředně před nebo společně s prvním hlavním jídlem dne (obvykle se snídaní). Jestliže nesnídáte, měl(a) byste užívat tento léčivý přípravek tak, jak Vám předepsal lékař. Během užívání přípravku Glimepirid Sandoz je důležité nevynechávat žádné hlavní jídlo.  tablety polykejte celé a zapijte je alespoň polovinou sklenice vody. Nedrťte je ani nežvýkejte. Kolik přípravku Glimepirid Sandoz máte užít Dávka přípravku Glimepirid Sandoz závisí na Vaší potřebě, onemocnění a výsledcích testů z krve a z moči, kterými se stanoví hladina cukru; dávku určí Váš lékař. Neužívejte více přípravku, než kolik Vám lékař předepsal.  Obvyklá úvodní dávka je jedna tableta přípravku Glimepirid Sandoz 1 mg jednou denně.  V případě potřeby může lékař dávku zvyšovat v intervalu jednoho až dvou týdnů.
 Maximální doporučená dávka je 6 mg přípravku za den.
 Je možné nasadit také kombinovanou léčbu glimepiridem a metforminem nebo glimepiridem a inzulínem. V tomto případě lékař individuálně stanoví správnou dávku glimepiridu, metforminu, nebo inzulínu, která je pro Vás vhodná.
 Pokud se změní Vaše tělesná hmotnost, pokud změníte životní styl nebo jste ve stresu, může být zapotřebí dávku upravit, proto informujte svého lékaře.
 Pokud se Vám zdá účinek přípravku Glimepirid Sandoz příliš silný nebo příliš slabý, neměňte sami dávku, ale poraďte se s lékařem.

Jestliže jste užil(a) více přípravku Glimepirid Sandoz, než jste měl(a)

V případě, že užijete dávku navíc nebo příliš mnoho přípravku Glimepirid Sandoz, hrozí riziko hypoglykémie (příznaky hypoglykémie viz bod 2), a proto byste měl(a) ihned zkonzumovat nějaký cukr (např. malou kostku cukru, sladký džus, oslazený čaj) a poté hned informujte svého lékaře. Při léčbě hypoglykémie u dětí, které náhodně požily tento přípravek, se musí důsledně kontrolovat množství podaného cukru, aby se předešlo možnému vzniku nebezpečné hyperglykémie. Osobám v bezvědomí se nesmí podávat jídlo ani pití.

Vzhledem k tomu, že hypoglykemický stav může nějakou dobu přetrvávat, je velmi důležité kontrolovat pacienta, dokud nebezpečí zcela nepomine. Jako preventivní opatření může být nutná hospitalizace. Ukažte lékaři balení přípravku nebo zbývající tablety, aby věděl, jaký přípravek byl požit.

Závažné případy hypoglykémie provázené bezvědomím a vážnými neurologickými potížemi vyžadují rychlý lékařský zásah, okamžitou léčbu a hospitalizaci. Je třeba zajistit, aby vždy byla k dispozici předem informovaná osoba, která může v případě nutnosti přivolat lékaře.

Jestliže jste zapomněl(a) užít přípravek Glimepirid Sandoz

Neužívejte dvojitou dávku přípravku ve snaze nahradit dávku, kterou jste si zapomněli vzít.

Jestliže jste přestal(a) užívat přípravek Glimepirid Sandoz

Pokud jste přerušil(a) nebo ukončil(a) léčbu, buďte připraven(a) na to, že hladina Vašeho cukru v krvi už nebude dále snižována anebo že se Vaše nemoc zase zhorší. Pokračujte v užívání přípravku Glimepirid Sandoz, dokud Vám lékař neřekne jinak. Máte-li jakékoli další otázky, týkající se užívání tohoto přípravku, zeptejte se svého lékaře nebo lékárníka.

薬局からのオファーでの商品の選択

プロジェクトについて

相互作用のレベル、副作用、薬価とその選択肢のレベルでの麻薬比較を目的とした自由に入手可能な非営利プロジェクト

詳細情報