CAPSION - Interacciones


 
Los detalles del medicamento no están disponibles en el idioma seleccionado, se muestra el texto original

Interacción con drogas: Capsion Capsule, hard


Genérico: sodium iodide (131i)
Substancia activa: sodium iodide (131 i)
Alternativas: Iodopol, Sodium iodide (131i) injection, Sodium iodide (i131) capsule t, Theracap 131
Grupo ATC: V10XA01 - sodium iodide (131i)
Contenido de sustancia activa: 1110MBQ, 111MBQ, 1295MBQ, 1480MBQ, 148MBQ, 1665MBQ, 1850MBQ, 185MBQ, 2035MBQ, 2220MBQ, 222MBQ, 2405MBQ, 2590MBQ, 259MBQ, 2775MBQ, 2960MBQ, 296MBQ, 3145MBQ, 3330MBQ, 333MBQ, 3515MBQ, 3700MBQ, 370MBQ, 407MBQ, 444MBQ, 481MBQ, 50MBQ, 518MBQ, 555MBQ, 592MBQ, 629MBQ, 666MBQ, 703MBQ, 740MBQ, 74MBQ, 777MBQ, 814MBQ, 851MBQ, 888MBQ, 925MBQ
Formularios: Capsule, hard
Balení: Box
Obsah balení: 1
Způsob podání: prodej na lékařský předpis


Neužívejte přípravek Capsion:

 Jestliže jste alergický(á) na jodid-(131I) sodný nebo na kteroukoli další složku tohoto přípravku (uvedenou v bodě 6).
 Pokud jste těhotná, nebo si myslíte, že můžete být těhotná (viz bod Těhotenství, kojení a plodnost).
 Pokud kojíte (viz bod Těhotenství, kojení a plodnost).
 Pokud máte gastrointestinální poruchu, jako potíže polykání, blokovaný jícen, žaludeční nevolnost nebo žaludeční vřed, nebo
 Máte-li problémy s tuhou stolicí či zácpou.

Pokud se Vás tyto příznaky týkají, sdělte to Vašemu lékaři nukleární medicíny.

Upozornění a opatření

Před užitím přípravku Capsion se poraďte se svým lékařem nukleární medicíny, pokud:

 Máte problémy s ledvinami, což by mohlo způsobit problémy s vylučováním tohoto produktu z těla. V tomto případě bude možná nutno upravit dávku, kterou budete užívat.
 Máte-li problémy s vyprazdňováním měchýře, bude po podání vysoké dávky možná potřeba zavést močový katétr.
 Máte-li žaludeční poruchu, mohou Vám být předepsány léky k léčbě vředové choroby a žaludeční nevolnosti (H2 antagonisté nebo inhibitory protonové pumpy).
 Máte-li stolici méně než jednou za den, můžete dostat specifická projímadla, která stimulují střeva.
 Jsou-li jedním z příznaků choroby, kterou trpíte, „vypoulené“ oči (oftalmopatie v důsledku Gravesovy nemoci), dostanete souběžně léky, které snižují zánět (kortikosteroidy).

Promluvte si se svým lékařem nukleární medicíny, pokud se na Vás vztahuje výše uvedené. Capsion pro Vás nemusí být vhodný. Váš lékař nebo lékař nukleární medicíny Vás budou informovat.

Před podáním přípravku Capsion:

 Pokud plánujete mít dítě, promluvte si s lékařem, protože možná nebudete moci počít dítě v měsících po podání tohoto přípravku (viz bod Těhotenství, kojení a plodnost).
 Ženy se musí vyvarovat těhotenství používáním účinné antikoncepce, v které by se mělo pokračovat po několik měsíců po skončení léčby (viz bod Těhotenství, kojení a plodnost).
 Pokud kojíte, musí být kojení přerušeno 6-8 týdnů před léčbou (viz bod Těhotenství, kojení a plodnost).
 U mužů mohou vysoké dávky jodidu-(131I) sodného dočasně ovlivnit produkci spermií. Pokud chcete někdy zplodit dítě, promluvte si s Vaším lékařem, zda by se nemělo uvažovat o uchování Vašeho spermatu v spermobance.
 Pokud berete hormony štítné žlázy (např. trijodthyronin nebo thyroxin), nebo tyreostatika (např. karbimazol nebo propylthiouracil), Váš lékař Vás požádá, abyste je přestal(a) brát několik týdnů nebo dnů před podáním přípravku Capsion. Váš lékař Vám také sdělí, kdy máte tyto léky znovu začít brát.

Můžete být požádáni, abyste před léčbou drželi nízko-jódovou dietu, aby se zvýšilo vstřebání do štítné žlázy (viz bod. „Capsion s jídlem“)

V den podání byste měl(a):

• vypít hodně vody a být dobře hydratováni před začátkem podávání, tak abyste močili co nejčastěji v první hodině po podání,

• před vyšetřením musíte být nalačno.

Děti a dospívající

Pokud jste mladší než 18 let, sdělte to svému lékaři nukleární medicíny.

Další léčivé přípravky a přípravek Capsion

Informujte svého lékaře nukleární medicíny o všech lécích, které užíváte, které jste v nedávné době užíval(a) nebo které možná budete užívat, včetně léků získaných bez lékařského předpisu, protože mohou způsobit, že Capsion nebude správně fungovat. Váš lékař může doporučit, abyste přestal(a) užívat následující léky jeden až několik týdnů před léčbou. Konkrétní příklady jsou uvedeny dále:

léky snižující funkci štítné žlázy (tyreostatika, např. karbimazol, imidazol, methimazol nebo propylthiouracil, perchlorát),
Preparáty hormonů štítné žlázy (jako thyroxin, trijodthyronin),
léky užívané ke snížení bolesti, horečky nebo otoku (protizánětlivé léky jako aspirin, kortikosteroidy, fenylbutazon),
protibakteriální léky a antibiotika (sulfonamidy, peniciliny),
léky proti kašli (expektorans) obsahující jód,
vitamíny obsahující jód,
léky na zlepšení nálady (lithium, benzodiazepiny),
léky užívané k léčbě srdečních chorob (amiodaron, antikoagulanty, nitroprusid sodný),
diagnostické léky užívané k provedení radiografie,
léky užívané k léčbě alergie (antihistaminy),
léky užívané k léčbě parazitárních chorob,
léky užívané k léčbě cukrovky (tolbutamid),
jódové antiseptické přípravky pro zevní použití,
léky užívané pro anestezii.

Toto je dlouhý seznam, proto se vždy poraďte s Vaším lékařem nukleární medicíny o všech lécích, které berete.

Přípravek Capsion s jídlem

Dieta s nízkým obsahem jódu před léčbou zvýší vychytávání do funkční tkáně štítné žlázy. Váš lékař Vám poskytne úplnou informaci, ale tato dieta bude vyžadovat vyhnout se určitým mořským potravinám, jako jsou měkkýši a korýši, a potravinám obsahující barvivo E127 (Erytrozin).

Těhotenství, kojení a plodnost

Pokud jste těhotná nebo kojíte, domníváte se, že můžete být těhotná nebo plánujete otěhotnět, poraďte se se svým lékařem nukleární medicíny dříve, než Vám bude tento přípravek podán.

Před podáním přípravku Capsion musíte lékaře nukleární medicíny informovat, pokud existuje možnost, že jste těhotná, pokud jste měla vynechanou periodu, nebo pokud kojíte.

Nejste-li si jistá, je důležité zeptat se Vašeho lékaře nukleární medicíny, který bude dohlížet na proceduru.

Jestliže jste těhotná

Jestliže jste těhotná, nesmíte užít přípravek Capsion. Před použitím tohoto přípravku musí být prokázáno, že nejste těhotná.

Musíte tedy informovat svého lékaře nukleární medicíny, pokud jste vynechala periodu nebo pokud existuje možnost, že jste těhotná.

Jestliže kojíte

Pokud kojíte, informujte svého lékaře nukleární medicíny, protože před touto léčbou musíte úplně přestat kojit, a to jak pro svoje zdraví, tak pro zdraví Vašeho dítěte. Je možné odložit léčbu na dobu, až bude Vaše děťátko odstavené.

Navíc musíte omezit blízký kontakt se svým děťátkem na několik dní v závislosti na použité dávce. Váš lékař nukleární medicíny Vás bude informovat.

Antikoncepce u mužů a žen

 Ženy, které užily přípravek Capsion a které by mohly otěhotnět, musí užívat spolehlivou antikoncepci (např. pilulku, implantát, kroužek, kondom nebo nitroděložní tělisko) po dobu 6-12 měsíců po léčbě.
 U mužů musí být účinná antikoncepce zavedena a udržována do doby 6 měsíců po léčbě, aby mohlo dojít k nahrazení ozářených spermií neozářenými. Plodnost Po léčbě přípravkem Capsion může být u mužů a žen dočasně ovlivněna reprodukční kapacita.

Řízení dopravních prostředků a obsluha strojů

Považuje se za nepravděpodobné, že by přípravek Capsion ovlivnil Vaši schopnost řídit dopravní prostředky a obsluhovat stroje a nástroje. V každém případě buďte ale opatrní a nesnažte se řídit nebo obsluhovat stroje dokud si nebudete jisti, že nejste ovlivněni.

Capsion obsahuje sodík

Tento přípravek obsahuje 110 mg sodíku v jedné tobolce. Nutno vzít v úvahu u pacientů na dietě s nízkým obsahem sodíku.

Selección de productos en nuestra oferta de nuestra farmacia

Sobre el proyecto

Un proyecto no comercial libremente disponible para realizar comparaciones de medicamentos laicos a nivel de interacciones, efectos secundarios y precios de medicamentos y sus alternativas.

Más información