ZINKOROT - 互动


 
所选语言不提供药物详细信息,显示原始文本

药物相互作用: Zinkorot Tablet


通用: zinc
活性物质: dihydrÁt zinkum-orotÁtu
备择方案: Zinc momaja, Zinkit
ATC集团: A12CB - zinc
活性物质含量: 25MG
形式: Tablet
Balení: Blister
Obsah balení: 20
Způsob podání: prodej bez receptu (volný prodej)


Neužívejte přípravek Zinkorot

• jestliže jste alergický(á) na zinek orotát dihydrát, zinek nebo na kteroukoli další složku tohoto přípravku (uvedenou v bodě 6).

Upozornění a opatření

Před užitím přípravku Zinkorot se poraďte s vaším lékařem nebo lékárníkem.

Zinek může ovlivňovat vstřebávání mědi. Pokud užíváte přípravek Zinkorot déle než 14 dnů (viz bod 3), lékař může vyžadovat pravidelné sledování hladiny mědi ve vaší krvi.

Děti

Přípravek Zinkorot není určen pro děti mladší 12 let.

Další léčivé přípravky a přípravek Zinkorot

Informujte svého lékaře nebo lékárníka o všech lécích, které užíváte, které jste v nedávné době užíval(a) nebo které možná budete užívat, a to i o lécích, které jsou dostupné bez lékařského předpisu.

Chelatační látky (používané k odstraňování těžkých kovů z organismu) jako je D-penicilamin, dimerkaptopropan sulfonová kyselina (DMPS), dimerkaptosukcinová kyselina (DMSA) a etylendiamintetraoctová kyselina (EDTA), mohou snižovat vstřebávání zinku nebo zvyšovat jeho vylučování z organismu.

Současný příjem solí železa, mědi a vápníku může snižovat vstřebávání zinku.

Vysoké dávky zinku mohou snižovat vstřebávání mědi a železa.

Zinek snižuje vstřebávání tetracyklinů, ofloxacinu a jiných fluorochinolonových antibiotik (např. norfloxacin, ciprofloxacin). Z tohoto důvodu je třeba zachovat interval alespoň 3 hodiny mezi příjmem zinku a zmíněných léků.

Potrava s vysokým obsahem fytinů (např. cereální produkty, luštěniny, oříšky) snižuje vstřebávání zinku. Existují známky, že káva narušuje vstřebávání zinku.

Vstřebávání zinku se snižuje po podání antacid (látky, které neutralizují kyselost žaludku).

Přípravek Zinkorot s jídlem a pitím

Potrava s vysokým obsahem fytinů (např. cereální produkty, luštěniny, oříšky) snižuje vstřebávání zinku. Káva může narušovat vstřebávání zinku.

Těhotenství, kojení a plodnost

Pokud jste těhotná nebo kojíte, domníváte se, že můžete být těhotná, nebo plánujete otěhotnět, poraďte se se svým lékařem dříve, než začnete tento přípravek užívat.

Přípravek Zinkorot neužívejte během těhotenství a při kojení, pokud u Vás lékař laboratorním vyšetřením nezjistil nedostatek zinku.

Pokud je nedostatek zinku potvrzen laboratorním vyšetřením, přípravek Zinkorot Vám může být lékařem předepsán během těhotenství a v období kojení.

Řízení dopravních prostředků a obsluha strojů

Nejsou k dispozici žádné zprávy o vlivu přípravku Zinkorot na schopnost řídit a obsluhovat stroje. Ovlivnění se nepředpokládá.

相似或替代产品