VIDONORM - Dozaj


 
İlaç detayları seçilen dilde mevcut değildir, orijinal metin görüntülenir

Ilacın dozajı: Vidonorm Tablet


genel: perindopril and amlodipine
Aktif madde: perindopril-erbumin
Alternatifler: Amlessa, Orcal combi, Perindopril arginine 10 mg/amlodipine 10 mg servier, Perindopril arginine 10 mg/amlodipine 5 mg servier, Perindopril arginine 5 mg/amlodipine 10 mg servier, Perindopril arginine 5 mg/amlodipine 5 mg servier, Perindopril tosilate/amlodipin teva, Perindopril tosilate/amlodipin teva b.v., Perindopril/amlodipin mylan, Perindopril/amlodipin teva, Perindopril/amlodipin zentiva, Perindopril/amlodpine stada, Prestalia, Prestance, Prestozek, Priamlo, Tonarssa, Tonarssa neo, Vialibram
ATC grubu: C09BB04 - perindopril and amlodipine
Aktif madde içeriği: 4MG/10MG, 4MG/5MG, 8MG/10MG, 8MG/5MG
Formlar: Tablet
Balení: Blister
Obsah balení: 30
Způsob podání: prodej na lékařský předpis


Vždy užívejte tento přípravek přesně podle pokynů svého lékaře. Pokud si nejste jistý(á), poraďte se se svým lékařem nebo lékárníkem.

Tabletu spolkněte a zapijte sklenicí vody, nejlépe ve stejnou denní dobu ráno před jídlem. Dávku, která je pro Vás vhodná, určí lékař. Obvyklá dávka je jedna tableta denně.

Přípravek Vidonorm je obvykle předepisován pacientům, kteří již užívají perindopril a amlodipin v tabletách samostatně.

Použití u dětí a dospívajících

U dětí a dospívajících nebyla účinnost a snášenlivost perindoprilu samotného nebo v kombinaci s amlodipinem stanovena. Přípravek Vidonorm proto není doporučen pro použití u dětí a dospívajících.

Použití u starších pacientů

Kombinaci léčivých látek je třeba používat s opatrností, zvláště u starších pacientů. U pacientů je třeba se vyvarovat dehydratace (ztráty velkého množství vody) a pravidelné lékařské kontroly mají zahrnovat časté monitorování funkce ledvin (kreatinin a hladina draslíku).

Jestliže jste užil(a) více přípravku Vidonorm, než jste měl(a)

Jestliže jste užil(a) nadměrné množství tablet, okamžitě kontaktujte nejbližší pohotovost nebo o tom řekněte svému lékaři. Nejpravděpodobnějším účinkem při předávkování je nízký krevní tlak, kvůli kterému se Vám může točit hlava, nebo můžete omdlít. Pokud k tomu dojde, může Vám pomoci, když si lehnete a dolní končetiny dáte do zvýšené polohy.

Jestliže jste zapomněl(a) užít přípravek Vidonorm

Je důležité užívat tento léčivý přípravek každý den, jelikož pravidelná léčba je nejúčinnější. Pokud si však zapomenete vzít svou dávku přípravku Vidonorm, vezměte si další dávku v obvyklém čase. Nezdvojnásobujte následující dávku, abyste nahradil(a) vynechanou dávku.

Jestliže jste přestal(a) užívat přípravek Vidonorm

Jelikož léčba přípravkem Vidonorm je obvykle dlouhodobá, máte vysazení tohoto přípravku předem probrat se svým lékařem.

Máte-li jakékoli další otázky týkající se užívání tohoto přípravku, zeptejte se svého lékaře nebo lékárníka.

4.
Eczanemizden sunduğumuz ürünlerden ürün seçimi

Proje hakkında

İlaç etkileşimleri, yan etkiler ve ilaç fiyatları ile alternatifleri arasında laik ilaç karşılaştırmaları amacıyla serbestçe kullanılabilen ticari olmayan bir proje

Daha fazla bilgi