The Chilli Doctor Trinidad Scorpion Moruga mash 100 ml
Skladem | Doprava od 59 Kč
182 Kč
Do obchodu Grizly.cz
Výrobce: The Chilli Doctor
The Chilli Doctor Trinidad Scorpion Moruga mash 100 ml
S touhle ohnivou karibskou ďáblicí si vyzkoušíte, co znamená překročit u chilli papričky hranici 2 miliony na Scovilleho stupnici.
Už samotné slovo scorpion nevěstí pro nezkušené chilli začátečníky nic dobrého.
Milovníkům extrémně pálivého chilli ovšem říkáme: "Směle, ale opatrně do toho!"
Za jejím složitým jménem se ve skutečnosti skrývá název města Morouga, jež se nachází na karibském ostrově Trinidad, který spolu s ostrovem Tobago tvoří ostrovní stát.
Odtud paprička pochází.
V roce 2012 ji Chile Pepper Institu (spadající pod Státní univerzitu v Novém Mexiku) potvrdil jako nejpálivější na světě a zároveň první, která překonala hranici 2 000 000 SHU.
Bohužel, Guinnessova kniha rekordů této papričce nepřála, a za nejpálivější ze všech ji nikdy oficiálně nepotvrdila.
Slávy by si stejně moc dlouho neužila.
Hned o rok později totiž přišla na svět Carolina Reaper, která si své prvenství drží dodnes.
Využití: Papričku můžete použít mletou, celou nebo v podobě pasty či pyré jako základní surovinu pro mnohá vařená i studená jídla a omáčky.
Skvěle vynikne v marinádě na pálivá kuřecí křidélka a jiné barbecue masové pochoutky.
Díky své sladké květinové chuti je vhodná do všech sladko-pálivých dipů a pokrmů.
Nezapomeňte, že Trinidad Scorpion Moruga je asi 10krát pálivější než Habanero papričky.
Takže s dávkováním to raději moc nepřehánějte.
Co je chilli mash? Čerstvé chilli papričky se rozdrtí spolu se solí a nechají se fermentovat(kvasit) po dobu 2-6 měsíců.
Výtažek z kůže, semínek a dužiny společně poskytne intenzivní a bohatou chuť.
Občas se přidá ocet kvůli zastavení fermentace, ale jinak chilli mashe neobsahují žádné jiné látky či konzervanty.
Používá se na další zpracování k výrobě omáček, sals, dipů, do jídel, pokrmů a mnoho dalšího.
Pálivost: až 2 000 000 SHU
Složení: Trinidad Scorpion Moruga chilli papričky 84–88 %, sůl 12–16 %
Země původu: Peru
Trinidad scorpion moruga je jedna z nejpálivějších papriček na světě.