Mixit Lyofilizované jahody 50 g

Skladem | Doprava od 59 Kč

139 Kč Do obchodu Grizly.cz
Výrobce: Mixit

Mixit Lyofilizované jahody - Křupavé ovoce 50 g

Složení: Lyofilizované jahody
Minimální trvanlivost: 180 dní

Země původu: Česká republika




Co je lyofilizované ovoce?

Lyofilizace je proces sušení ovoce mrazem.
Ovoce je nejdříve prudce zmraženo a následně sušeno při nižším tlaku, kde se voda z ovoce mění v páru a ovoce si tak zachovává svou přirozenou strukturu, barvu, vůni a především nutriční hodnotu včetně všech vitamínů a minerálů obsažených v čerstvém ovoci.
Prostě vše, co je v čerstvém ovoci najdete i v lyofilizovaném.

Výhody lyofilizovaného ovoce:


zachování chutí
zachování vůně
zachování přírodní přirozené barvy
zachování struktury
zachování nutričních hodnot a vitamínů
zachování živin a minerálů
zachování energetické hodnoty
neplatíte hmotnost vody
90% snížení hmotnosti při 100% zachování objemu
dlouhá trvanlivost při správném skladování


Proces lyofilizace:


předčištění a kontrola kvality
rychlé zmrazení při teplotě, která odpovídá přesnému kritickému bodu - při tomto procesu nedochází k vytvoření ledových krystalů, které porušují buněčné stěny ovoce, čímž ničí nutriční obsah, strukturu, chuť, vůni a barvu.
první pomalé sušení ve vakuu - odstraní 95% vody a mimo jiné dochází i k odstranění kyseliny octové a alkoholu, jsou-li v čerstvém ovoci obsaženy.
druhé sušení - postupné zvyšování teploty a snižování vakua.
výsledkem je křehký, vysušený produkt s vlastnostmi čerstvého ovoce.


Mrazem sušené jahody jsou tutovka, pokud Vás již omrzely sladkosti a ve vaší samoobsluze balancují mezi zelenými a přezrálými.

COVID-19: Česko

Poslední změna dat před 20 min

O projektu

Volně dostupný nekomerční projekt za účelem laického srovnání léčiv na úrovni interakcí, vedlejších účinků, stejně jako cen léčiv a jejich a alternativ

Více informací

  • Worldwide Drugs Aggregator projects
  • Email: