PARALEN 100 - Dosaggio


 
I dettagli della droga non sono disponibili nella lingua selezionata, viene visualizzato il testo originale

Dosaggio del farmaco: Paralen 100 Suppository


Generico: paracetamol,acetaminofen
Principio attivo: paracetamol
alternative: Panadol, Panadol baby, Panadol junior, Panadol novum, Panadol pro děti 24 mg/ml jahoda, Panadol pro děti jahoda, Paracetamol accord, Paracetamol actavis, Paracetamol apotex, Paracetamol aurovitas, Paracetamol auxilto, Paracetamol b. braun, Paracetamol baggerman, Paracetamol basi, Paracetamol dr. max, Paracetamol kabi, Paracetamol kappler, Paracetamol noridem, Paracetamol pharmaclan, Paracetamol saneca, Paracetamol stada, Paracetamol teva, Paracetamol zentiva, Paracetamol zentiva k.s., Paralen, Paralen 125, Paralen 500, Paralen 500 sup, Paralen horký nápoj bez cukru, Paralen rapid, Paralen sus, Paralgil, Paralgil forte, Paramax horký nápoj, Paramax rapid, Paramegal, Parapyrex
Gruppo ATC: N02BE01 - paracetamol,acetaminofen
Contenuto di sostanza attiva: 100MG
Forme: Suppository
Balení: Strip
Obsah balení: 5
Způsob podání: prodej bez receptu (volný prodej)


Vždy používejte tento přípravek přesně v souladu s příbalovou informací nebo podle pokynů svého lékaře nebo lékárníka. Pokud si nejste jistý(á), poraďte se se svým lékařem nebo lékárníkem.

Čípky PARALEN 100 se zavádějí podle potřeby 3–4× denně v časových odstupech nejméně 6 hodin v následujících dávkách:

 dětem o tělesné hmotnosti 7–13 kg 1 čípek,
 dětem o tělesné hmotnosti 14–20 kg 2 čípky.

Před upotřebením uvolněte čípek z fólie pomalým rovným roztržením nastřižené fólie až ke špičce čípku. Jemně zaveďte do konečníku. Po zavedení čípku stiskněte na 1–2 minuty hýždě rukou k sobě a ujistěte se, že čípek zůstal v konečníku.

Celková denní dávka paracetamolu za 24 hodin nemá překročit 60 mg/kg tělesné hmotnosti dítěte. Pro jednorázové podání je dávka 10–15 mg/kg tělesné hmotnosti.

Léčení můžete ukončit, jakmile horečka či bolest ustoupí.

Pokud nedojde do 2 dnů k ústupu obtíží (horečka, bolest) nebo naopak dojde ke zhoršení obtíží či se vyskytnou neobvyklé reakce, poraďte se o dalším používání přípravku u dítěte s lékařem. Léčba čípky PARALEN 100 bez porady s lékařem nemá přesáhnout dobu 3–5 dní. U kojenců konzultujte každé horečnaté onemocnění ihned s lékařem.

Jestliže jste dítěti podal(a) více přípravku PARALEN 100, než jste měl(a)

Při předávkování nebo náhodném požití čípků dítětem ihned vyhledejte lékaře, i když nejsou přítomny příznaky předávkování!

Jestliže jste zapomněl(a) dítěti podat přípravek PARALEN 100

Pokud je třeba, podejte další dávku přípravku, jakmile si vzpomenete, dodržte však odstup mezi jednotlivými dávkami minimálně 6 hodin a nepřekračujte maximální denní dávku. Nezdvojnásobujte následující dávku, abyste nahradil(a) vynechanou dávku.

Máte-li jakékoli další otázky týkající se užívání tohoto přípravku, zeptejte se svého lékaře nebo lékárníka.

4.
Prodotti simili o alternativi

Informazioni sul progetto

Un progetto non commerciale liberamente disponibile ai fini dei confronti tra farmaci laici a livello di interazioni, effetti collaterali e prezzi dei farmaci e loro alternative

Ulteriori informazioni