ANASTROZOL ACTAVIS - interakciók


 
A drogadatok nem érhetők el a kiválasztott nyelven, az eredeti szöveg jelenik meg

Kábítószer kölcsönhatás: Anastrozol actavis Film-coated tablet


Generikus: anastrozole
Hatóanyag: anastrozole
alternatívák: Alozex, Anaprex, Anastar, Anastrozol mylan, Anastrozol sandoz, Anastrozol-teva, Anaya, Apo-anastrozol, Arimidex, Atrocela, Egistrozol, Zynzol
ATC csoport: L02BG03 - anastrozole
A hatóanyag tartalma: 1MG
Forms: Film-coated tablet
Balení: Blister
Obsah balení: 120
Způsob podání: prodej na lékařský předpis


Neužívejte přípravek Anastrozol Actavis 1 mg

 jestliže jste alergická na anastrozol nebo na kteroukoli další složku tohoto přípravku (uvedenou v bodě 6).
 jestliže jste těhotná nebo kojíte (viz bod „Těhotenství a kojení“).

Neužívejte Anastrozol Actavis 1 mg, pokud se některý z bodů výše týká také Vás. V případě nejistoty se obraťte na svého lékaře nebo lékárníka ještě předtím, než začnete přípravek Anastrozol Actavis 1 mg užívat.

Upozornění a opatření

Před užitím přípravku Anastrozol Actavis 1 mg se poraďte se svým lékařem nebo lékárníkem:

- jestliže stále přichází menstruace a nedostavila se ještě menopauza (přechod).

- jestliže užíváte léky, které obsahují tamoxifen nebo léky s obsahem estrogenů (viz bod „Další léčivé přípravky a přípravek Anastrozol Actavis 1 mg“).

- jestliže jste měla sníženou pevnost kostí (osteoporóza).

- jestliže jste měla problémy s játry nebo ledvinami.

Pokud se některé z omezení vztahuje také na Vás, poraďte se s lékařem nebo lékárníkem ještě před zahájením léčby přípravkem Anastrozol Actavis 1 mg.

Pokud máte nastoupit do nemocnice, řekněte ošetřujícímu personálu, že užíváte Anastrozol Actavis 1 mg.

Další léčivé přípravky a přípravek Anastrozol Actavis 1 mg

Informujte svého lékaře nebo lékárníka o všech lécích, které užíváte, které jste v nedávné době užívala nebo které možná budete užívat. To zahrnuje i léky, které jsou dostupné bez lékařského předpisu včetně rostlinných léčiv. Anastrozol Actavis 1 mg může ovlivnit účinek jiných léčiv a jiná léčiva mohou ovlivnit účinek přípravku Anastrozol Actavis 1 mg.

Neužívejte Anastrozol Actavis 1 mg, pokud již užíváte některý z dále uvedených léků:

- Některé léčivé přípravky používané k léčbě rakoviny prsu (selektivní modulátory vazných míst pro estrogeny), např. přípravky s obsahem tamoxifenu. Tyto léčivé přípravky mohou blokovat účinek přípravku Anastrozol Actavis 1 mg.

- Léky s obsahem estrogenů, používané např. při hormonální substituční léčbě (náhradě chybějících vlastních hormonů). Pokud takové léky užíváte, poraďte se se svým lékařem nebo lékárníkem.

Informujte lékaře nebo lékárníka, pokud užíváte následující léky:

- Léky známé jako analogy „LHRH". Tyto léky obsahují gonadorelin, buserelin, goserelin, leuprorelin a triptorelin. Tyto léky se používají k léčbě rakoviny prsu, některých ženských (gynekologických) problémů a problémů s plodností.

Těhotenství a kojení

Neužívejte Anastrozol Actavis 1 mg, pokud jste těhotná nebo kojíte. Přestaňte užívat Anastrozol Actavis 1 mg, pokud otěhotníte a informujte svého lékaře.

Poraďte se se svým lékařem nebo lékárníkem dříve, než začnete užívat jakýkoliv lék.

Řízení dopravních prostředků a obsluha strojů

Anastrozol Actavis 1 mg pravděpodobně neovlivňuje Vaši schopnost řídit dopravní prostředky a obsluhovat stroje. Některé pacientky pociťují při léčbě přípravkem Anastrozol Actavis 1 mg občasnou slabost nebo ospalost. Pokud je to i Váš případ, poraďte se se svým lékařem nebo lékárníkem.

Anastrozol Actavis 1 mg obsahuje laktosu

Pokud Vám lékař řekl, že trpíte nesnášenlivostí některých cukrů, obraťte se na svého lékaře dříve, než tento lék začnete užívat.

Termékeink válogatása a gyógyszertárban

A projektről

Szabadon hozzáférhető non-kereskedelmi projekt a kábítószer-összehasonlítás céljából a kölcsönhatások, a mellékhatások, valamint a gyógyszerárak és azok alternatívái szintjén

Több információ