TONANDA - Dosage


 
Drug details are not available in the selected language, the original text is displayed

Dosage of the drug: Tonanda Tablet


Generic: perindopril, amlodipine and indapamide
Active substance: perindopril-erbumin
Alternatives: Arplexam, Lopridam, Perindopril/indapamid/amlodipin zentiva, Triplixam
ATC group: C09BX01 - perindopril, amlodipine and indapamide
Active substance content: 2MG/5MG/0,625MG, 4MG/10MG/1,25MG, 4MG/5MG/1,25MG, 8MG/10MG/2,5MG, 8MG/5MG/2,5MG
Forms: Tablet
Balení: Blister
Obsah balení: 90
Způsob podání: prodej na lékařský předpis


b>

Vždy užívejte tento přípravek přesně podle pokynů svého lékaře nebo lékárníka. Pokud si nejste jistý(á), poraďte se se svým lékařem nebo lékárníkem.

Doporučená dávka přípravku je jedna tableta jednou denně. Užívejte tabletu nejlépe ráno a před jídlem. Spolkněte tabletu a zapijte ji sklenicí vody.

Tablety přípravku Tonanda 4 mg/10 mg/1,25 mg a přípravku Tonanda 8 mg/10 mg/2,5 mg mohou být podle potřeby rozděleny na stejné dávky. Tabletu přípravku Tonanda 4 mg/10 mg/1,25 mg nebo přípravku Tonanda 8 mg/10 mg/2,5 mg můžete rozlomit tak, že ji položíte na rovný povrch půlicí rýhou směrem nahoru. Poté stiskněte dvěma prsty oba konce tablety.

Váš lékař Vám určí správnou dávku. Přípravek Tonanda je předepisován pacientům, kteří již užívají perindopril/indapamid a amlodipin odděleně v tabletách.

Jestliže jste užil(a) více přípravku Tonanda, než jste měl(a)

Jestliže jste si vzal(a) příliš mnoho tablet, okamžitě kontaktujte svého lékaře nebo nejbližší nemocnici. Nejpravděpodobnějším účinkem při předávkování je nízký krevní tlak. Pokud zaznamenáte výrazně nízký krevní tlak (příznaky jako závratě nebo mdloby), může Vám pomoci, když si lehnete se zdviženýma nohama.

Jestliže jste zapomněl(a) užít přípravek Tonanda

Je důležité, abyste svůj lék užíval(a) každý den, jelikož pravidelná léčba je účinnější. Pokud si však zapomenete vzít dávku přípravku Tonanda, vezměte si další dávku v obvyklém čase.

Nezdvojnásobujte následující dávku, abyste nahradil(a) vynechanou tabletu.

Jestliže jste přestal(a) užívat přípravek Tonanda

Jelikož léčba vysokého krevního tlaku je obvykle dlouhodobá, máte se o ukončení léčby tímto přípravkem předem poradit se svým lékařem.

Máte-li jakékoli další otázky týkající se užívání tohoto přípravku, zeptejte se svého lékaře nebo lékárníka.

Selection of products in our offer from our pharmacy

About project

A freely available non-commercial project for the purpose of laic drug comparisons at the level of interactions, side effects as well as drug prices and their alternatives

More info