CAPSION - 剂量


 
所选语言不提供药物详细信息,显示原始文本

药物的剂量: Capsion Capsule, hard


通用: sodium iodide (131i)
活性物质: sodium iodide (131 i)
备择方案: Iodopol, Sodium iodide (131i) injection, Sodium iodide (i131) capsule t, Theracap 131
ATC集团: V10XA01 - sodium iodide (131i)
活性物质含量: 1110MBQ, 111MBQ, 1295MBQ, 1480MBQ, 148MBQ, 1665MBQ, 1850MBQ, 185MBQ, 2035MBQ, 2220MBQ, 222MBQ, 2405MBQ, 2590MBQ, 259MBQ, 2775MBQ, 2960MBQ, 296MBQ, 3145MBQ, 3330MBQ, 333MBQ, 3515MBQ, 3700MBQ, 370MBQ, 407MBQ, 444MBQ, 481MBQ, 50MBQ, 518MBQ, 555MBQ, 592MBQ, 629MBQ, 666MBQ, 703MBQ, 740MBQ, 74MBQ, 777MBQ, 814MBQ, 851MBQ, 888MBQ, 925MBQ
形式: Capsule, hard
Balení: Box
Obsah balení: 1
Způsob podání: prodej na lékařský předpis


Manipulace s radiofarmaky, jejich použití a likvidace podléhá přísným předpisům. Capsion je používán výhradně na odborném pracovišti zdravotnického zařízení. S tímto přípravkem budou zacházet pouze odborní pracovníci, kteří jsou vyškoleni a kvalifikováni k jeho bezpečnému použití, a tito odborníci Vám tento přípravek podají. Pracovníci rovněž zajistí bezpečné použití tohoto produktu a budou Vás informovat o svém postupu.

Lékař nukleární medicíny, který bude na proceduru dohlížet, rozhodne o množství přípravku Capsion, které bude ve Vašem případě použito. Bude to nejmenší možné množství nezbytné k dosažení žádaného výsledku. Množství, které Vám bude podáno, záleží na onemocnění, které je léčeno.

Pro léčbu hypertyreózy (hyperaktivní štítné žlázy) je množství obvykle doporučené pro dospělé v rozmezí 200 až 800 MBq (megabecquerel, jednotka používaná k vyjádření radioaktivity).

Pro částečné nebo úplné odstranění štítné žlázy nebo pro léčbu šíření nádorových buněk je doporučené použité množství pro dospělé obvykle v rozmezí 1850 až 3700 MBq. Může být zapotřebí léčbu opakovat - u některých onemocnění mohou být dávky u opakovaných dávek až 11 100 MBq.

Použití u dětí a dospívajících

U dětí a dospívajících se použité množství určí po provedení předběžných testů.

Podávání přípravku Capsion a provedení procedury

Tobolku byste měli brát na lačný žaludek.

Dostanete speciální nádobku, ve které bude tobolka. Tobolku spolknete z nádobky a dostanete nápoj k usnadnění spolknutí.

Tobolka musí být spolknuta celá s dostatečným množstvím nápoje, aby se zajistil volný průchod do žaludku v co nejkratším čase.

Trvání procedury

Budete muset zůstat v nemocnici několik dnů po požití tobolky. Přínos léčby byste měl(a) začít pociťovat za několik měsíců.

Po podání přípravku Capsion

Ihned po spolknutí tobolky budete mít v sobě radioaktivní materiál.

Musíte omezit kontakt s jinými lidmi, abyste snížil(a) množství ozáření, které mohou od Vás dostat. Musíte se vyvarovat blízkého kontaktu s těhotnými ženami nebo malými dětmi po několik dnů v závislosti na dávce, která Vám byla podána. Váš lékař nukleární medicíny Vás bude informovat.

Také Vaše stolice, moč a případné zvratky jsou považovány za radioaktivní a musí být pečlivě zlikvidovány, aby nepřišly do kontaktu s jinými lidmi.

Váš lékař nukleární medicíny Vás bude informovat, jestli potřebujete zachovávat nějaká zvláštní opatření po léčbě tímto přípravkem. Tato zahrnují:

Pít velké množství tekutin po alespoň 1 den po obdržení přípravku Capsion. Tím se předejde hromadění aktivní látky v močovém měchýři.
 Močte často, aby se tento produkt vyloučil z těla.
Po použití spláchněte pečlivě záchod a důkladně si umyjte ruce, protože Vaše tělní tekutiny budou radioaktivní.
Pijte nápoje nebo jezte cukrovinky, které obsahují kyselinu citronovou, např. pomerančový, citronový nebo limetkový džus, protože stimulují tvorbu slin (to pomáhá předejít zánětu slinných žláz).
 Užívejte antikoncepci po dobu 6 až 12 měsíců u žen a 6 měsíců u mužů.
 Máte-li stolici méně než jednou za den, užijte specifická projímadla, která stimulují střeva.
 Choďte na pravidelné prohlídky ke kontrole hladin hormonů štítné žlázy a ke zjištění možných pozdních komplikací.

Jestliže jste dostal(a) větší dávku přípravku Capsion, než jste měl(a)

Předávkování je nepravděpodobné, protože Capsion je podán lékařem nukleární medicíny za přísně kontrolovaných podmínek.

Přesto však, v případě předávkování, Vám bude poskytnuta vhodná léčba. Ozáření může být omezeno s použitím emetické látky (dávidla) nebo látky blokující štítnou žlázu, a bude Vám doporučeno pít hodně vody, aby se zvýšilo vylučování produktu z těla.

Máte-li jakékoli další otázky o užití tohoto přípravku, zeptejte se prosím, se svého lékaře nukleární medicíny, který bude na vyšetření dohlížet.

从我们的药房中选择我们提供的产品