549 CZK

Fitiren Optipep 80 DH 32 1000 g

Optipep 80 DH32 je absolutní špička mezi rychle vstřebatelnými proteiny často označovaný obecně jako Hydro.

Tento produkt už nemáme v nabídce

Tento produkt už je za svým sportovním vrcholem. Podívej se do nabídky a vyber si nový produkt, který garantuje, že lépe odpovídá současným požadavkům sportovců.

Objednací číslo: FFIT006

Fitiren Optipep 80 DH 32 1000 g

Fitiren Optipep 80 DH 32 1000 g

Tento produkt už nemáme v nabídce

Parametry

Forma sypké
Příchuť bez příchutě
Hmotnost 1000 g

Popis

Optipep 80 DH32 je absolutní špička mezi rychle vstřebatelnými proteiny často označovaný obecně jako Hydro. Jedná se o enzymaticky štěpený 80% syrovátkový proteinový koncentrát bez příchutě s vysokým stupněm hydrolýzy (DH32) od renomovaného výrobce Carbery z Irska. Tento protein slouží jako nejrychlejší zdroj kvalitních di- a tri-peptidů, které se velmi rychle vstřebávají [1], a tím pomáhají rychleji regenerovat a stavět svalovou hmotu v porovnání s jinými druhy proteinů (syrovátkový, sójový, kasein) [2,3]. Optipep 80 DH32 je ideální jako rychlý zdroj proteinů pro osoby s poruchou trávení, alergií na mléčnou bílkovinu [4,5], před závodem nebo pro extrémní sportovce s abnormálně vysokým denním příjmem bílkovin. Díky svému vysokému stupni hydrolýzy se protein chová jako před-trávený a tím pádem nespotřebovává tak vysokou energii na trávení jako ostatní proteiny. Z toho důvodu je vhodný před závodem nebo tréninkem. Jeho výhody spočívají ve vysoké nutriční hodnotě a účinnosti v porovnání s koncentráty a izoláty [6]. Bylo prokázáno, že hydrolyzovaný syrovátkový proteinový koncentrát má antioxidační vlastnosti [7]. Vysoký stupeň hydrolýzy až na oligopeptidy, které jsou svými vlastnostmi velmi podobné samotným aminokyselinám, má však negativní vliv na senzorické vlastnosti proteinu. Obecně platí, že čím vyšší stupeň hydrolýzy, tím více hořká chuť.

Vlastnosti produktu

  • Vynikající nutriční hodnota
  • Extrémně rychlá vstřebatelnost a využitelnost proteinu
  • Vyšší anabolický a regenerační efekt než u běžného WPC80
  • Vhodný pro osoby s poruchou trávení a alergií na mléčnou bílkovinu
  • Splňuje požadavky - KOSHER, HALAL.
  • Vhodný pro celiaky a diabetiky.
  • Neobsahuje žádné geneticky modifikované organismy (GMO free)

Nutriční informace

ve 100 g v 1 dávce (30 g)
Energetická hodnota 410 kcal / 1720 kJ 123 kcal / 516 kJ
Bílkoviny 81,7 g 24,5 g
Sacharidy 5,0 g 1,5 g
Tuky  8,9 g 2,7 g

Doporučené dávkování

Běžná jednorázová dávka činí 30 g. Celkové množství proteinu je individuální. Nepřekračujte však celkový příjem bílkovin 2 g na 1 kg tělesné váhy za den (kondiční sportovci). Optipep 80 DH32 lze konzumovat před i po tréninku. Hořká chuť může být částečně eliminována např. přidáním glukózy, fruktózy, sukralózy a sacharózy = běžný cukr [8]. Doporučujeme produkt rozmixovat ve vodě nebo mléku s banánem a dosladit podle potřeby, k tomuto účelu se perfektně hodí všem známý instantní kakaový nápoj Granko, který dobře maskuje hořkou chuť.

Odkazy studií

[1] Anssi H Manninen, Protein hydrolysates in sports nutrition, Nutr Metab (Lond), 2009; 6:38. [2] Jason E. Tang, Daniel R. Moore, Gregory W. Kujbida, Mark A. Tarnopolsky, Stuart M. Phillips, Ingestion of whey hydrolysate, casein, or soy protein isolate: effects on mixed muscle protein synthesis at rest and following resistance exercise in young men, Journal of Applied Physiology Published 1 September 2009 Vol. 107 no. 3, 987-992 [3] Cribb PJ, Williams AD, Carey MF, Hayes A. The effect of whey isolate and resistance training on strength, body composition, and plasma glutamine. Int J Sport Nutr Exerc Metab. 2006;16:494-509. [4] Peng Zhou, Dasong Liu, Xiaoxia Chen, Yingjia Chen, Theodore P. Labuza, Stability of whey protein hydrolysate powders: Effects of relative humidity and temperature, Food Chemistry 150 (2014) 457-462 [5] Rao, Q., Rocca-Smith, J. R., Schoenfuss, T. C., & Labuza T. P., Accelerated shelflife testing of quality loss for a commercial hydrolysed hen egg white powder, Food Chemistry, 135 (2012), 464-472. [6] Renda Kankanamge Chaturika Jeewanthi, Na-Kyoung Lee, Hyun-Dong Paik, Improved Functional Characteristics of Whey Protein Hydrolysates in Food Industry, Korean J Food Sci Anim Resour. 2015; 35(3): 350-359 [7] Athira, S, Bimlesh Mann, Prerna Saini, Rajan Sharma, Rajesh Kumar and Ashish Kumar Singh, Production and Characterization of Whey Protein Hydrolysate Having Antioxidant Activity from Cheese Whey, J Sci Food Agric. 2015 Nov;95(14):2908-15. [8] Pattarin Leksrisompong, Patrick Gerard, Kannapon Lopetcharat, and MaryAnne Drake, Bitter Taste Inhibiting Agents for Whey Protein Hydrolysate and Whey Protein Hydrolysate Beverages, Journal of Food Science, Vol. 00, Nr. 0, 2012, p. 51-56.

Výrobce: Jiří Žurek, Kravařovská 39, 74770 Opava - Komárov

Objevuje se v kategoriích

Hodnocení (0)

Produkt zatím nikdo neohodnotil. Buď první!

Přidat hodnocení

Dotazy (0)

Co tě zajímá o tomto produktu?

Zeptej se a my ti do 24 hodin odpovíme

Položit dotaz