- Osvěžující čajová specilata
- Vybrané lístky zeleného čaje
- S exotickou příchutí opuncie
- Obsahuje přirozené antioxidanty
Šest zlatých pravidel pro konzumaci čaje
Jörg Sakulowski, hlavní degustátor firmy Teekanne Düsseldorf, doporučuje:
"Teprve díky správné přípravě se z pití čaje stává požitek!"
Opravdoví znalci čaje se proto řídí šesti zlatými čajovými pravidly:
- Používejte jen známé značky čaje. Jsou zaručeně vyrobeny z vysoce kvalitních druhů čaje
- Pokud je to možné, používejte svou domácí vodu z vodovodu, protože znáte její chuť a vnímáte ji jako "neutrální". Jinak používejte neperlivou vodu (bez bublinek) s pokud možno minimální vlastní příchuti. Černý čaj se zásadně zalévá vroucí vodou
- Silně chlorovanou vodu nechte 2-3 minuty projít varem, aby se mohl usadit vápník a uniknout chlór. Nevařte však vodu příliš dlouho
- Čajovou konvici vypláchněte horkou vodou a předehřejte
- Čaj chutná lépe, když je připraven silný. Proto dejte do konvice raději o jeden sáček nebo čajovou lžičku více. Čaj podávejte s cukrem nebo kandysem a mlékem nebo smetanou (ne krabicové mléko) a dle chuti také s citronem
- Čaj se musí nechat vylouhovat. Jak dlouho, záleží na tom, jaký čaj nám chutná - zpravidla asi 4 minuty. Má-li mít čaj povzbuzující a osvěžující účinky, použijte raději větší množství čaje a nechte jej vyluhovat jen cca 2-3 minuty. Má-li mít čaj uklidňující a uvolňující účinky, nechte jej louhovat o něco déle, ale ne vice než 5 minut
Příprava
Na jeden šálek zeleného čaje stačí v průměru o něco menší množství čaje, než je tomu u čaje černého. Rozlišujeme tři tradiční způsoby přípravy:
- Varianta 1: Čaj zalijeme vroucí vodou, po 5 minutách je nápoj nejvydatnější
- Varianta 2: Vodu uvedeme do varu, necháme vychladnout na cca 60 °C, potom čaj zalijeme a necháme cca 3 minuty vyluhovat
- Varianta 3: Vodu přivedeme do varu, čaj krátce přelijeme a první várku vylijeme, potom čaj zalijeme podruhé a necháme 2-3 minuty vylouhovat
Pomocí těchto odlišných postupů lze regulovat obsah tříslovin.
Upozornění
Čaj je velmi citlivý přírodní produkt. Musí být skladován v chladu a suchu. Dbejte na to, aby čaj byl po použití opět dobře uzavřen v neprodyšné plechové krabici nebo ve skleněné nádobě chráněné před světlem, aby neztratil své jemné aroma.
Složení
Zelený čaj, aroma opuncie.
Zkuste také další produkty značky Teekanne, které uvidíte v kategoriích Zelené čaje a Čaje. Pokud si nejste jistí volbou tohoto produktu, zkuste se ještě podívat do kategorie Zelené čaje.
EAN | 5901086000586 |
Značka | Teekanne |
Forma | Čajová směs |
Na co je | Na ochranu před oxidačním stresem |
Vlastnosti | S příchutí |
Druh čaje | Zelený |
Velikost balení | 20 x 1.75 g |
Země původu | Rakousko |
Forma čaje | Sáčkové / porcované čaje |
Příchuť | Opuncie |
Originální název | TEEKANNE Zelený čaj kaktus n.s.20x1.75g |
Dodavatel na trh | Teekanne s.r.o. |