Popis
Nostalgie se spoustou příjemných zatáček. Honem vraťte tuhle oblíbenou klasiku na talíř. A nestyďte se!
Kolínka jsou klasika nejedné školní jídelny. Jejich neobvyklá úprava z ječmene a bio kvalita jim vrací jejich zašlou slávu. Připravte si je klasicky z rajskou omáčkou, obligátní hovězí zkuste nahradit nějakou rostlinnou náhražkou, zapečte je se zeleninou v troubě, jsou dobré i se sýrovou omáčkou nebo na sladko. Můžete je zavařit i do polévky.
Využití:
- s omáčkou - zeleninová nebo smetanová, uvařené těstoviny stačí zalít omáčkou a jídlo máte rychle na stole
- na sladko - z rozvařeného ovoce uděláte skvělou omáčku nebo těstoviny jen zalijete sirupem, zasypete kakaem či kokosem
- zapečené - uvařené, se zeleninou a zalité smetanou je můžete zapéct v troubě
- salát - vychladlé těstoviny smíchejte třeba s fazolemi, čerstvou zeleninou, bylinkami a zálivkou ze zakysané smetany
Ječmen lidé znají asi 3000 let, je to jedna z nejstarších zemědělských plodin. Pratypem domestikovaného ječmene je ječmen tibetský, dnes se pěstuje ječmen setý. Je velmi odolný a snáší i drsnější podnebí. Najdeme ho především na severní polokouli, dokonce i v oblastech nad 4000 metrů nad mořem a za polárním kruhem.
Tento produkt ocení především spotřebitelé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření. Biopotraviny vždy prochází systémem kontrol a certifikace, který zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje jim nést toto označení.
Složení
Celozrnná mouka z JEČMENE*. Může obsahovat stopy vajec. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělstvíAlergeny
Lepek
Skladování
Skladujte při teplotě do 25 °C a relativní vlhkosti vzduchu do 70 %. Nevystavujte přímým slunečním paprskům.