Popis
Využití:
- s omáčkou - zeleninová nebo smetanová, uvařené těstoviny stačí zalít omáčkou a jídlo máte rychle na stole
- na sladko - z rozvařeného ovoce uděláte skvělou omáčku nebo těstoviny jen zalijete sirupem, zasypete kakaem či kokosem
- zapečené - uvařené, se zeleninou a zalité smetanou je můžete zapéct v troubě
- salát - vychladlé těstoviny smíchejte třeba s fazolemi, čerstvou zeleninou, bylinkami a zálivkou ze zakysané smetany
Žito je velmi nenáročná obilnina na přírodní podmínky. Pěstuje se především ve střední a severní Evropě i ve vyšších nadmořských výškách. Žito má dvě formy, ozimá a jarní. Ozimá forma se vyskytuje častěji. Z žita se vyrábí nejen mouka, ale například i náhražky kávy, těstoviny nebo whisky či žitné pivo.
Těstoviny jsou tmavší, protože žito je sice příbuzné pšenici, ale má tmavší a tenčí zrno. Celozrnná mouka se od běžné liší obsahem otrub.
Biopotraviny vždy prochází systémem kontrol a certifikace, který zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje jim nést toto označení. Jejich biokvalitu docení především lidé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření.
Složení
Celozrnná ŽITNÁ mouka*. Může obsahovat stopy vajec. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělstvíAlergeny
Lepek
Skladování
Skladujte při teplotě do 25 °C a relativní vlhkosti vzduchu do 70 %. Nevystavujte přímým slunečním paprskům.