Popis
Pšeničný sirup je neutrální, sladký a spíše řídký.
Pšeničný sirup obsahuje 21 % fruktózy, 27 % glukózy a 17 % maltózy.
V Dobrotách zima 2015–2016 jsme na straně 6-11 zpracovali velký přehled sirupů a vzájemné srovnání obsahu jednotlivých cukrů. Pozor, složení pšeničného sirupu si mezitím změnilo, fruktóza se do něj již nepřidává.
Tip:
Pokud použijete obilné sirupy k oslazení těsta nebo pokrmu, může se stát, že vám díky obsaženým enzymům zřídne. Pokud tomu chcete předejít, sirup před použitím krátce povařte. U pokrmů, které chcete osladit i zahustit (např. omáčky), nejdříve dejte sirup, povařte a až potom zahustěte. Pokud vaříte kaši, přidejte sirup hned na začátku vaření, ne na konci na dochucení. Tento postup dodržujte u dalších obilných sirupů:
Složení
PŠENICE* (75 %), voda. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělstvíAlergeny
Lepek
Skladování
Skladujte při teplotě do 20 °C.